Silviu Prigoană propune mutarea Parlamentului din Casa Poporului în sediul Bibliotecii Naționale

324
Deputatul PD-L Silviu Prigoană a declarat ieri că, peste două săptămâni, va depune un proiect legislativ de mutare a Parlamentului României, după ce acesta va deveni unicameral, cu maxim 300 de aleși.
"Este vorba despre un proiect de lege pe care peste două săptămâni o să îl depun în Parlament: de mutare a Parlamentului României în Biblioteca Națională. Nu a fost niciodată Bibliotecă Națională acolo, a fost o clădire construită de Ceaușescu în vederea creării unei biblioteci, ea a rămas în paragină de 20 de ani. Acum a început într-un avânt pionieresc Ministerul Culturii să facă investiție de 64 de milioane de euro, așa numitul Mall Cultural, dar eu cred că 300 de deputați sau senatori sau cum va fi unicameral, au loc acolo, în clădirea aceea, iar această minunată clădire să aducă plus valoare poporului român", a explicat democrat-liberalul.
Întrebat dacă actuala clădire în care funcționează Parlamentul se va trans-forma într-un mall, Prigoană a explicat că este vorba de fapt despre un proiect mai amplu, de organizări de târguri și expoziții, lansări, festivaluri internaționale. Mutarea ar urma să aibă loc peste trei ani, în viitoarea legislatură, a punctat Prigoană.
Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a declarat că este deschisă discuției asupra mutării Parlamentului în clădirea Bibliotecii Naționale, dar momentan prioritară este reforma constituțională.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6585 secunde