Silaghi, despre întâlnirea cu Nelu Iordache: "A venit pe nepusă masă"

77
Silaghi, despre întâlnirea cu Nelu Iordache:
Fostul ministrul al Transporturilor Ovidiu Silaghi a declarat ieri, la ieșirea de la DNA, că denunțul lui Nelu Iordache "frizează logica", dar a admis că s-a întâlnit cu omul de afaceri, pe care l-a adus Remus Șpan, "pe nepusă masă", precizând că nu a primit niciun ban de la Iordache.

Deputatul liberal Ovidiu Silaghi a spus că a fost la DNA pentru a da o declarație în alt dosar, respectiv în cazul plângerii făcute de senatorul Valer Marian, în legătură cu presupuse fapte de corupție privind referendumul din 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Întrebat cum comentează acuzațiile DNA din dosarul privind presupuse fapte de trafic de influență în favoarea lui Nelu Iordache și o mită de 200.000 de euro pe care ar fi primit-o de la omul de afaceri, Silaghi a declarat: "În celălalt dosar nu prea am informații. Ce știu, știu de la presă. Declarațiile astea aberante ale lui Nelu Iordache, atenții făcute din arest, cum că mi-ar fi dat bani. De ce? Pentru că i-am reziliat contractele... În 22 noiembrie, când el spune că a venit noaptea la mine și că mi-a dat bani anterior, în acea zi eu i-am reziliat contractul. Afirmațiile lui frizează logica".

Ovidiu Silaghi a admis totuși că întâlnirea la care se referă Nelu Iordache a avut loc, dar a susținut că nu s-a dat niciun ban și că nici nu s-au promis sume de bani pentru rezolvarea situației contractelor lui Nelu Iordache. "A venit la mine acasă în noaptea aceea, eu neștiind că el vine, și fără să fi fost invitat. A venit cu acea cunoștință a mea, este vorba despre Remus Șpan. Îl cunosc pe acesta din ’97 și știam că la un moment dat a lucrat la Blue Air, știam că a fost ofițer de informații, nu că mai este încă", a spus Silaghi.

Întrebat de ce a acceptat acea vizită, în condițiile în care nu a existat o invitație sau o dorință în acest sens, Silaghi a declarat: "Este o problemă cu care am să mă cert cu el (Remus Șpan, n.r.). Și atunci m-am certat cu el, pentru că a fost un gest urât să mi-l aducă pe ăsta (Nelu Iordache, n.r.) așa, pe nepusă masă".

Silaghi a adăugat că, pus în fața faptului împlinit, în condițiile în care Nelu Iordache era la ușa lui, nu a putut să nu-i primească pe cei doi, dar a reafirmat că Nelu Iordache nu a avut cu el nicio sumă de bani. El a precizat că nu ar fi putut să nu fi fost sesizată o sumă mare de bani la filtrele de pe aeroport.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5054 secunde