Sesizarea lui Băsescu privind modificările la legea SRR și SRTv, respinsă de CCR

59
Sesizarea lui Băsescu privind modificările la legea SRR și SRTv, respinsă de CCR - traianbasescu1375082412137822239-1396442195.jpg
Sesizarea președintelui Traian Băsescu privind modificările aduse legii de funcționare a Societății Române de Radiodifuziune (SRR) și a Societății Române de Televiziune (SRTv) a fost respinsă, astăzi, de Curtea Constituțională.


Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, judecătorii Curții Constituționale (CC) constatând că sesizarea președintelui Traian Băsescu este neîntemeiată.


Președintele Traian Băsescu a sesizat CC, în 26 februarie, cu privire la legea pentru modificarea Legii 41/1994 privind organizarea și funcționarea SRR și SRTV, ce prevede că cele două societăți pot înființa persoane juridice de drept privat, pot dobândi calitatea de asociat în cadrul unor asemenea entități sau pot achiziționa acțiunile/părțile sociale ale unei societăți comerciale existente, cu avizul consultativ al comisiilor parlamentare pentru cultură.


Șeful statului solicita Curții Constituționale să constate neconstituționalitatea acestei legi, susținând că sunt încălcate dispozițiile art. 1 alin. (5) din Constituție, având în vedere că dispozițiile legii sunt insuficient de precis formulate și nu nerespectă criteriile de claritate, precizie, previzibilitate și predictibilitate, notează realitatea.net.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7348 secunde