Senatul își alege azi conducerea. Cine se bate pentru scaunul lui Tăriceanu

125
Senatul își alege azi conducerea. Cine se bate pentru scaunul lui Tăriceanu - 146780-1568099419.jpg
Senatul își va alege conducerea în plenul de marți, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. PSD îl propune pe Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului, în timp ce ALDE îl susține pe Ion Popa pentru această funcție. Alina Gorghiu este propunerea PNL.


Biroul Permanent a decis săptămâna trecuta ca președintele Senatului să fie votat marți, 10 septembrie. Tot marți, înainte de plen, va exista o altă ședință a Biroului Permanent în Senat. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni seara, că PSD a stabilit în Comitetul Executiv al partidului, să îl susțină în continuare pe Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului. Liderul social-democraților a precizat că e încrezătoare că senatorii PSD vor vota conform deciziei CEx.

ALDE a stabilit susținerea lui Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, propunerea PNL pentru șefia Senatului este Alina Gorghiu. Senatorul liberal are susținerea UDMR și a PMP.

Kelemen Hunor a declarat, săptămâna trecută că UDMR ar susține candidatura liberalului Alinei Gorghiu pentru șefia Senatului, dacă aceasta va exista. Totodată, Kelemen Hunor a afirmat că maghiarii resping numirea lui Teodor Meleșcanu la conducerea forului superior al Parlamentului.

Și liderul PMP Eugen Tomac a anunțat că partidul o va susține pe Alina Gorghiu pentru această funcție. Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din funcția de președinte al Senatului. Interimatul a fost preluat de senatorul PSD de Argeș Șerban Valeca.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2796 secunde