Senatul a adoptat tacit modificări la acordarea cetățeniei române

110
Senatul a adoptat tacit modificări la acordarea cetățeniei române - senatulaadoptattacit-1398791905.jpg

Articole de la același autor

Senatul a adoptat tacit o iniția-tivă care prevede ca etnicilor români din alte state, care cunosc limba română, să li se poată acorda la cerere cetățenia română, cu posibilitatea păstrării cetățeniei străine și menținerii domiciliului din altă țară.


Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 21/1991 a cetățeniei române, inițiată de un grup de parlamentari, printre care Viorel Badea (PDL) și Eugen Tomac (neafiliat), ar fi trebuit dezbătută și supusă votului senatorilor cel mai târziu în 24 aprilie. În urma adoptării tacite, ea va fi transmisă Camerei De-putaților, care este Cameră deci-zională în privința acestui proiect.


Etnicii români din alte state care vor să dobândească cetățenia română trebuie să îndeplinească doar o parte dintre condițiile prevăzute de legea în vigoare, respectiv să dovedească prin comportare și atitudine loialitate față de statul și poporul român, să aibă vârsta de 18 ani și să fie cunoscuți cu o bună comportare, să nu fi fost condamnați în țară sau în străinătate pentru o infracțiune care îi face nedemni de a fi cetățeni români.


Prin acest proiect, etnicii români din afara granițelor ar urma să fie exceptați de la celelalte condiții valabile altor aplicanți. Potrivit legislației în vigoare, cetățenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetățenie sau cetățeanului străin, dacă s-a născut și domiciliază, la data cererii, pe teritoriul României sau, deși nu s-a născut pe acest teritoriu, locuiește în mod legal, continuu și statornic pe teritoriul statului român de cel puțin șapte ani sau, în cazul în care este căsătorit cu un cetățean român de cel puțin cinci ani și are asigurate mijloacele legale de existență.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3455 secunde