Senatorul Ștefan Mihu îi ia la întrebări pe doi miniștri din Cabinetul Orban

569
Senatorul Ștefan Mihu îi ia la întrebări pe doi miniștri din Cabinetul Orban - stefanmihu-1586193847.jpg

Articole de la același autor

Parlamentarul constănțean, Ștefan Mihu, de la PSD, a adresat o interpelare miniștrilor Afacerilor Interne și Sănătății prin care solicită măsuri suplimentare urgente în combaterea pandemiei de coronavirus.

"În ultimele săptămâni, opinia publică a constatat cu deosebită îngrijorare creșterea progresivă a efectelor negative ale răspândirii pandemiei de coronavirus în țara noastră. În plus, perspectiva pentru următoarele zile și săptămâni este extrem de îngrijorătoare, mai ales în condițiile apropierii Sărbătorilor Pascale. Cu toții ne-am întrebat ce poate fi făcut pentru a limita dimensiunile, în continuă creștere, ale pandemiei și, mai ales, numărul din ce în ce mai mare de victime în rândul populației civile.

În acest sens, apreciez că o atenție deosebită ar trebui acordată, în continuare, îmbunătățirii modului de monitorizare și gestionare a intrărilor și deplasării în țară a persoanelor potențial infectate, provenite din zonele roșii ale continentului, precum și unei mai bune valorificări atât a recomandărilor în domeniu ale experților Organizației Mondiale a Sănătății, cât și a experienței pozitive a altor state, care au obținut rezultate meritorii în lupta pentru combaterea acestui flagel", a spus senatorul Ștefan Mihu.


El a adăugat că, în acest context, ridică deosebite semne de întrebare, în rândul majorității cetățenilor țării, maniera permisivă și neconvingătoare, pentru a nu spune haotică și neglijentă, în care este gestionată intrarea în România a zeci și sute de mii de persoane venite din zone de risc, care, în loc să fie monitorizate, carantinate și testate în imediata apropiere a punctelor de trecere a frontierei - oricum în afara marilor aglomerații urbane, aspect strict necesar și absolut elementar de protecție a populației țării - sunt cazate în localități cu o mare densitate demografică, situate, de multe ori, departe de locul de origine a acestor persoane, pentru a nu menționa și condițiile relaxate de supraveghere.


"O asemenea abordare controversată a condus la transformarea, din păcate, a municipiului Constanța - dar este cazul și al altor mari centre urbane ale țării – într-o nouă zonă «roșie» a țării, în pofida eforturilor cu totul deosebite întreprinse la nivelul organelor administrației locale și a conducerii principalelor unități spitalicești din municipiu. De altfel, inconsistența măsurilor adoptate de autorități pe acest palier reiese și din declarațiile dvs., domnule ministru al Sănătății, care nu mai departe de ieri, la Constanța, în contact direct cu realitățile de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență, ați declarat, pe bună dreptate, că situația este diferită «față de cum o știam la nivel de minister, la nivel central», atrăgând, în plus, atenția că la nivel de Constanța avem un aflux mare de cetățeni din exterior, care poate la un moment dat să deraieze sau să deranjeze lucrul bine făcut în unitățile medicale", a mai spus parlamentarul de la malul mării în interpelarea sa.


În plus, el a atras atenția ministrului că doar o parte a celor carantinați ar fi fost testați.
"Domnule ministru, aflăm cu stupoare că, din cele peste 600 de persoane potențial infectate carantinate în Constanța, fapt care a transformat municipiul într-un potențial focar de COVID 19, doar o parte a fost testată! Sperăm, cel puțin, că intenția, vehiculată în media locală, privind aducerea, în perioada următoare, în Constanța, a altor câteva sute de persoane, potențial infectate, să nu se materializeze în niciun fel!



În acest context consider absolut necesar ca cei care decid maniera de gestionare a pandemiei de coronavirus la nivel național, inclusiv asemenea «repartizări» teritoriale halucinante, să aibă în vedere, cu prioritate, evitarea marilor aglomerații urbane și de ce nu, evitarea compromiterii pe termen scurt și mediu a perspectivelor turistice în zone cu mare potențial în domeniu, cum este și cazul Constanței", a mai transmis în interpelare senatorul Ștefan Mihu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5579 secunde