Senatorul Ştefan Mihu, de la PSD, l-a luat la întrebări pe ministrul de Interne

407
Senatorul Ştefan Mihu, de la PSD, l-a luat la întrebări pe ministrul de Interne - senatorstefanmihu2-1602008333.jpg

Articole de la același autor

Parlamentarul social-democrat Ștefan Mihu a trimis o interpelare ministrului Afacerilor Interne prin care semnalează gravele nereguli în desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

„Alegerile locale s-au încheiat, dar consecințele neregulilor și, nu de puține ori, ale ilegalităților de tot felul care au caracterizat scrutinul din 27 septembrie, abia urmează, din păcate! Și când spun aceasta, mă gândesc la faptul că, peste tot în țară s-au semnalat nenumărate încălcări grave ale normelor elementare care stau la baza unui scrutin democratic și, cu toate acestea, ministerul pe care îl conduceți nu a reacționat sau, cel puțin, nu și-a făcut simțită vreo reacție în spațiul public!”, a spus senatorul constănţean Ştefan Mihu, de la PSD.

Printre altele, el l-a întrebat pe ministru de ce nu a fost interesat la momentul în care s-au semnalat că există mii de solicitări ce vizau vizele de flotant, exact în perioada alegerilor locale.

„Mă întreb, domnule ministru, dacă ați avut vreo tresărire profesională și, evident, cetățenească atunci când ați fost informat în legătură cu miile și zecile de mii de solicitări de vize de flotant, fix în perioada alegerilor recent încheiate și, bineînțeles, dacă ați verificat temeinicia, corectitudinea și, mai ales, legalitatea motivațiilor invocate, inclusiv atunci când, pentru aceeași adresă, se înregistrau zeci și sute de cereri de viză de flotant? Sau dacă v-a trecut măcar prin minte necesitatea ajustării cadrului legal, în virtutea prerogativelor de inițiativă legislativă pe care le are Ministerul de Interne, atunci când unele reglementări în vigoare s-au dovedit excesiv de vagi și de permisive, cu obiectivul de a nu mai permite anomalii grosolane, precum cele menționate, cu repercusiuni serioase privind distorsionarea votului popular și, în mod evident, în ceea ce privește corectitudinea desfășurării oricărui scrutin democratic”, se întreabă parlamentarul social-democrat Ştefan Mihu.

Totodată, în interpelare, acesta îi solicită ministrului de Interne să-i răspundă la mai multe întrebări printre care şi la faptul dacă se vor avea în vedere remedierea cât mai curând posibil a unor aspecte semnalate pe parcursul alegerilor locale.

„Au început organele de anchetă subordonate ministerului pe care îl conduceți să verifice toate dovezile din secțiile de votare, toate procesele verbale viciate sau miile de voturi nule? Numai în București s-au înregistrat 65.000 voturi nule.Aproape 10% din voturile exprimate înseamnă un procent cel puțin îndoielnic.V-au preocupat măcar puțin inadvertențele dintre procesele verbale consemnate în secțiile de votare și rezultatele înregistrate pe site-ul Autorității Electorale Permanente?

Față de cele de mai sus, puteți să ne precizați, domnule ministru, în calitatea dvs. și a Ministerului pe care îl conduceți de organizatori ai scrutinului din 27 septembrie 2020, câte sesizări și reclamații s-au primit la MAI în legătură cu neregulile sau încălcarea / nesocotirea legislației electorale, inclusiv la nivelul județului Constanța? În același timp, este de maxim interes cetățenesc să aflăm câte asemenea sesizări au fost soluționate și câte au fost complet ignorate? Nu în ultimul rând, ne interesează măsurile preconizate, dacă aveți în vedere așa ceva, pentru remedierea cât mai curând posibil a aspectelor semnalate”, a mai spus senatorul Ştefan Mihu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7278 secunde