Senatorul Remus Negoi a votat: „Fără evaluări periodice inutile pentru persoanele cu dizabilități ireversibile”

195
Senatorul Remus Negoi a votat: „Fără evaluări periodice inutile pentru persoanele cu dizabilități ireversibile” - negoihandicapati-1624979942.jpg
Persoanele cu dizabilităţi au reclamat, în repetate rânduri, neplăcerile create de faptul că sunt nevoite să se prezinte, periodic, la reevaluarea stării de sănătate, în vederea reînnoirii documentelor pentru primirea unor indemnizații de dizabilități.

Senatorul USR-PLUS de Constanţa, Remus Negoi, a votat în Senatul României iniţiativa legislativă prin care oamenii cu dizabilități să nu mai fie nevoiţi să se prezinte la acel control. În opinia lui Remus Negoi, există persoane cărora le lipseşte unul dintre membre şi astfel deplasarea lor este foarte dificilă.

„Am votat în Senat iniţiativa legislativă prin care persoanele cu dizabilităţi ireversibile nu vor mai fi nevoite să se prezinte anual la evaluarea stării medicale. Au fost semnalate nenumărate cazuri în care persoanele cu membre amputate sau cu alte afecţiuni, precum scleroza multiplă, sunt obligate să meargă periodic la comisie, chiar dacă este evident caracterul ireversibil ale afecţiunii lor. Legea156/2021, inițiată de USR-PLUS, va pune capăt acestor situaţii absurde şi va modifica şi completa Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Astfel, pentru persoanele a căror afecţiune a generat deficienţe funcţionale sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil şi care nu pot urma programe de recuperare, comisia de evaluare este obligată să acorde un termen permanent de valabilitate a certificatului, fără a fi necesară prezentarea acestora la reevaluările periodice”, a scris Remus Negoi pe pagina sa personală de Facebook.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5425 secunde