Senatorul Radu Oprea: „Bugetul este mai mic la Sănătate şi Educaţie decât în 2020”

335
Senatorul Radu Oprea: „Bugetul este mai mic la Sănătate şi Educaţie decât în 2020” - opreapsdnou2-1613760892.jpg

Articole de la același autor

Senatorul Radu Oprea, purtător de cuvânt al PSD, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Ploieşti, că la capitole importante precum Sănătatea şi Educaţia bugetul este mai mic decât cel de anul trecut, însă există creşteri la capitole care reprezintă puşculiţa de partid, locul de unde banii pot fi direcţionaţi discreţionar.

„Sunt capitole importante, cum ar fi bugetul Sănătăţii, care e mai mic decât anul trecut, de fapt e cel mai mic din ultimii ani, de asemenea, bugetul Educaţiei e mic. A crescut Fondul de rezervă al premierului, capitolul acţiuni generale la Ministerul Finanţelor Publice. Ce reprezintă acestea? Puşculiţa de partid, locul de unde pot fi direcţionaţi banii discreţionar, aşa cum vrea premierul. Şi lucrul acesta nu trebuie să se mai întâmple”, a afirmat Oprea.

În context, fostul ministru a arătat că bugetul de anul acesta este unul al austerităţii, care nu permite dezvoltarea României, peste 11 milioane de români fiind afectaţi în mod direct de măsurile propuse.


„Este un buget care se bazează pe împrumuturi, este un buget al datoriei, al austerităţii, şi nu este un buget pentru cetăţenii din România, pentru oameni. Sunt peste 11 milioane de români afectaţi în mod direct. Începând de la copii până la pensionari. Ce este cel mai grav în acest buget, faptul că, dacă ne uităm la venituri, ca pondere în PIB în anul 2022 şi în anul 2023, veniturile scad. Care creştere economică, care investiţii, ce dezvoltare, dacă veniturile scad? Acolo este un nonsens profund. O să ne coste pe toţi foarte mult”, a conchis social-democratul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6479 secunde