Senatorul Mircea Banias, declarație privind relațiile diplomatice româno-americane

160
1
Senatorul Mircea Banias, declarație privind relațiile diplomatice româno-americane - senatorulmirceabanias8-1434646617.jpg

Articole de la același autor

Senatorul constănțean Mircea Banias, de la Partidul Conservator, a susținut, recent, în plenul Senatului, declarația politică "135 de ani de relații diplomatice româno-americane". 
În declarația sa politică, parlamentarul a trecut în revistă istoria de 135 de ani de relații diplomatice, menționând atât aspectele pozitive, cât și partea mai puțin discutată a relațiilor româno-americane, respectiv, declarația de război din decembrie 1941, însoțită de ruperea relațiilor diplomatice, cât și distanța dintre cele două state în timpul Războiului Rece. 


Cu toate acestea, după Revoluția din 1989, România s-a orientat definitiv către Occident și a stabilit ca obiectiv integrarea euro-atlantică. În acest context, declarația politică a senatorului subliniază aceste aspecte, menționând importanța NATO și a Statelor Unite în asigurarea siguranței naționale a României, cât și importanța României ca stat membru la granița NATO și aliat de încredere al americanilor. 


"Pentru România, Statele Unite, prin intermediul NATO, reprezintă o garanție a siguranței naționale, o garanție ce ne permite să ne canalizăm eforturile spre consolidarea democrației și statului de drept în interiorul propriilor granițe, spre creștere economică și bunăstarea țării noastre. La rândul lor, Statele Unite beneficiază prin sprijinul României de unul din cei mai devotați aliați NATO pe granița estică a alianței, linia întâi de apărare a spațiului european membru NATO", a mai spus senatorul Mircea Banias.


Comentează știrea

un pensionar
19 iunie 2015
pensie pt parlamentari

Auiz bai Banias pt ce ti-ai aprobat pensia de parlamentar ca sa-ti cumperi medicamente cind oi fi batrin ? Dupa fazta de porc pe care o ai cred ca ar trebui sa te tratezi deja!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : 11 ani de NATO în România
Pagina a fost generata in 1.4079 secunde