Senatorul Felix Stroe, de acord cu creşterea porcilor în gospodării

179
Senatorul Felix Stroe, de acord cu creşterea porcilor în gospodării - stroeporci2-1639421970.jpg
Preşedintele PSD Constanţa, senatorul Felix Stroe, a transmis un mesaj clar în ceea ce priveşte noua „lege a porcului” care se află în prezent pe masa Camerei Deputaţilor.

Stroe spune că este normal ca gospodarii români să îşi crească porcii în propria curte, însă vrea să se asigure că animalele nu se vor îmbolnăvi cu pesta porcină şi vor pune vieţile oamenilor în pericol.

„Noua lege a porcului, aflată încă în dezbatere parlamentară, încearcă să reglementeze numărul de animale crescute în gospodăria individuală, conform reglementărilor sanitare, dar și fiscale, din Uniunea Europeană.

Conform proiectului de lege, ca să poată crește și vinde până la 15 porci anual, un gospodar ar trebui să-și facă firmă. Adică exploatație comercială, autorizată sanitar-veterinar. Nici creșterea scroafelor și a vierilor pentru reproducție nu ar mai fi permisă în gospodăriile rurale. Aceștia ar trebui să fie cumpărați de la fermele autorizate. Creșterea animalelor în număr mare trebuie desigur controlată, în mod firesc, atât din punct de vedere fiscal, dar mai ales sanitar. Îi asigurăm totuși pe români că vor putea să crească și să reproducă, în continuare, porci în gospodărie. Acest lucru face parte din tradiția noastră și nu are cum să se schimbe. Prin urmare, PSD va avea grijă ca forma finală a legii care va ieși de la Camera Deputaților, care este for decizional, să prevadă că gospodarii români pot crește porci în gospodărie, dar și măsuri adecvate care să oprească sau măcar să reducă pesta porcină și astfel să protejeze industria – marile ferme românești de creștere a porcilor”, a transmis Felix Stroe, pe pagina sa oficială de Facebook.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6455 secunde