Senatorul Felix Stroe: „Agricultura românească avea nevoie de măsuri punctuale”

266
Senatorul Felix Stroe: „Agricultura românească avea nevoie de măsuri punctuale” - stroeiar2-1645361712.jpg
De când se află la guvernare, PSD îşi îndreaptă atenţia şi către fermierii care îşi desfăşoară activitatea din ce în ce mai greu.

Senatorul PSD de Constanţa, Felix Stroe, a explicat printr-un mesaj transmis pe pagina sa oficială de Facebook că, în acest sens, social democraţii îi ajută pe fermieri pentru ca aceştia să se poată dezvolta.

„Sunt des întrebat despre planurile pe termen mediu și lung, de vreme ce suntem la guvernare. Ei bine, Planul Național Strategic 2023-2027 al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale este în dezbatere publică! Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite propuneri și sugestii în termen de 10 zile! Principalele sale aspecte vizează: legarea sprijinului pe suprafață de efectivul de animale, sprijin pentru gospodăriile tradiționale, cu suprafețe de până la 10 ha teren arabil, sprijinirea sectorului zootehnic prin acordarea unor ecoscheme privind bunăstarea vacilor de lapte și tineretului bovin, crearea unui instrument de gestionare a riscurilor privind despăgubirea fermierilor afectați de pierderi ale producției agricole, includerea unei măsuri destinate sectorului forestier, pentru achiziționarea de echipamente/utilaje pentru lucrările specifice, sprijinul pentru tinerii fermieri, intervenție alocată infrastructurii rutiere - drumuri comunale, alături de cea privind infrastructura agricolă - drumuri agricole. E mult? E puțin? Cert e că agricultura românească avea de multă vreme nevoie de asemenea măsuri punctuale”, a transmis senatorul PSD de Constanţa, prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4293 secunde