Senatorul Eugen Țapu-Nazare: „PNL menține cota unică de impozitare”

144
Senatorul Eugen Țapu-Nazare: „PNL menține cota unică de impozitare” - pnlcotadeimpozitare-1638710312.jpg
Partidul Naţional Liberal rămâne ferm şi menţine cota unică de impozitare, aşa cum s-a angajat de la începuturile discuţiilor pentru formarea noului Guvern Ciucă, a declarat, într-un comunicat de presă, vicepreşedintele partidului, senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

El a explicat că aceasta a fost o condiţie nenegociabilă şi atât timp cât liberalii sunt la guvernare, cota unică va fi menţinută.

„În ceea ce priveşte posibila introducere a unui sistem de impozitare progresiv, PNL se opune categoric acestui demers. Administraţia este incapabilă în acest moment să gestioneze un asemenea sistem, în plus, riscul relocării unor firme cu capital străin, în ţările vecine, cum sunt Bulgaria şi Ungaria, ţări în care funcţionează cota unică, este foarte mare, cu consecinţe nefaste asupra economiei. Un alt aspect de natură să îngrijoreze este că un sistem de impozitare progresiv are drept consecinţă directă reducerea semnificativă a investiţiilor directe în economie şi redirecţionarea lor către state vecine, prietenoase cu mediul de afaceri. De asemenea, PNL nu va accepta niciun sistem de impozitare care să conducă la creşterea taxelor”, a precizat senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

Vicepreşedintele PNL a amintit că această cotă unică a fost introdusă prima dată de guvernarea liberală, iar toate IMM-urile, marile companii şi asociaţiile de business se împotrivesc ferm eliminării ei.

Senatorul Eugen Ţapu Nazare consideră că o cotă progresivă ar conduce la creşterea costului muncii pentru angajaţi şi angajatori, ceea ce va determina migrarea veniturilor în zona neagră a economiei, scăderea atractivităţii României pentru orice fel de investiţii şi emigrarea specialiştilor. Totodată, parlamentarul liberal susţine că eliminarea cotei unice ar încetini creşterea economică care permite Guvernului să îşi asume reforme, dar şi majorări de salarii şi pensii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3272 secunde