Senatorul constănțean Ștefan Mihu l-a luat la întrebări pe ministrul Turismului

256
Senatorul constănțean Ștefan Mihu  l-a luat la întrebări  pe ministrul Turismului - senatorulconstanteanstefanmihu-1539705306.jpg

Articole de la același autor

Senatorul constănțean Ștefan Mihu, de la PSD, a adresat, la ultima ședință a Senatului, o interpelare ministrului Turismului, Bogdan Trif.

Acesta i-a solicitat ministrului să precizeze măsurile avute în vedere pentru dezvoltarea turismului românesc în contextul Ordonanței de Urgență privind diminuarea cotei TVA în domeniul turismului.

"După cum este cunoscut, de la 1 noiembrie 2018, va intra în vigoare OUG privind diminuarea la 5%, a cotei TVA în domeniul turismului. OUG acoperă o serie de activități relevante în sfera turismului, precum: cazarea în hoteluri sau activitățile cu funcție similară, incluzând terenuri amenajate pentru camping, serviciile de restaurant și catering, activitățile sportive, recreative și distractive", a spus senatorul Ștefan Mihu.

El a mai adăugat că majoritatea analiștilor în domeniu apreciază valențele deosebite ale inițiativei guvernamentale în ceea ce privește promovarea sectorului turistic, în paralel cu diminuarea semnificativă a evaziunii fiscale și stimularea consumului populației, aspecte extrem de importante în ceea ce privește dezvoltarea economiei naționale, dat fiind rolul tot mai semnificativ, care revine sau ar trebui sa revină turismului.

În acest context, parlamentarul constănțean a solicitat ministrului să precizeze ce alte măsuri preconizează să adopte ministerul Turismului pe linia promovării și dezvoltării durabile a turismului românesc, inclusiv în ceea ce privește o mai bună concertare cu alte instituții naționale cu relevanță în domeniu, precum Ministerul Educației Naționale cu referire directă la o mai judicioasă corelare a vacanțelor școlare/studențești cu perioadele de vârf ale turismului românesc, implicit pe litoral. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 08 Octombrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 05 Octombrie 2018
Stire din Economie : Evoluția turismului, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.5287 secunde