Senatorii pot primi observații on-line de la cetățeni cu privire la propunerile lor legislative

2812
1
Potrivit noii proceduri introduse de conducerea Senatului, persoanele care vor să aducă observații sau să facă recomandări cu privire la propunerile legislative ale parlamentarilor o pot face completând un formular on-line pe site-ul acestei Camere.
Concret, un nou link pe site-ul Senatului face legătura utilizatorului cu "propunerile legislative aflate în consultare publică", adică acele proiecte inițiate exclusiv de către parlamentari. Astfel, cei care au de făcut recomandări, sugestii sau care vin cu propuneri completează un formular on-line cu numele, prenumele, adresa, e-mailul și numărul de telefon și își pot exprima părerile prin încărcarea materialelor pe care le consideră utile proiectului. Totodată, există și posibilitatea ca aceste opinii și comentarii să fie depuse și în scris la adresa Senatului, prin fax sau personal, la sediul Senatului, Biroul de Relații Publice.
Conducerea Parlamentului a adoptat, pe 9 martie, o hotărâre privind aprobarea procedurii interne aplicabile în cazul elaborării și adoptării proiectelor de lege și a propunerilor legislative înregistrate la Senat.  Documentul impune implicarea mai activă și mai organizată a serviciului tehnic-legislativ din cadrul Direcției legislative în acordarea de asistență de specialitate senatorilor pentru fundamentarea propunerilor legislative, cu atât mai mult cu cât serviciul în cauză realizează "o evaluare primară a propunerilor legislative inițiate de senatori", în termen de 10 zile calendaristice de la înregistrarea acestora la Secretariatul General.
Toate propunerile și sugestiile primite vor fi afișate pe pagina de internet a Senatului și transmise inițiatorului.
Biroul Permanent a prevăzut, de asemenea, că pentru propunerile legislative inițiate de deputați sau senatori și înregistrate la Senat, ca primă cameră sesizată, comisia de resort poate decide să solicite ministerului implicat elaborarea unui studiu de impact.

Comentează știrea

Marton Vladimir
27 iunie 2014
Propunere legislativa privind programul de guvernare

As propune o lege prin care Guvernul sa raporteze natiunii in Parlament, la fiecare jumatate de an, realizarile raportate la programul de guvernare propus alegatorilor in campaniile electorale.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3501 secunde