Senatorii juriști, raport de respingere de revenire la alegerea primarilor în două tururi

130
Senatorii juriști, raport de respingere de revenire  la alegerea primarilor în două tururi - respingereproiect-1508166671.jpg
Senatorii juriști au dat, ieri, raport de respingere propunerii legislative inițiate de mai mulți parlamentari PNL privind modificarea și completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale care prevede revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"Este un proiect care are susținerea societății civile. E momentul, dat fiind faptul că suntem cu trei ani înainte de alegerile locale, să revenim la o formă care legitimează alesul local într-o măsură mult mai relevantă decât actuala formulă legislativă", a afirmat senatorul PNL Alina Gorghiu, unul dintre inițiatorii actului normativ.

Potrivit Agerpres, în cadrul dezbaterilor, senatorul PSD Șerban Nicolae a spus că, din punctul său de vedere, la ultimele alegeri locale nu au existat situații în care vreunul dintre edili să fie ales cu un număr foarte mic de voturi în localități cu populație numeroasă.

"În mandatul trecut s-a motivat că ar putea să fie aleși primari cu un număr foarte mic de voturi, doar pe considerentul că au cel mai mare număr de voturi dintre toți competitorii înscriși în cursă. Din câte cunosc eu, o asemenea situație la nivel relevant nu s-a întâmplat. În nicio localitate cu populație semnificativă nu a fost cineva ales cu un procent de 7 - 8%", a explicat senatorul social-democrat.

Alina Gorghiu a susținut că "acolo unde procentul de prezență la vot a fost mic, evident că numărul voturilor aleșilor a fost nesemnificativ față de comunitate".

Șerban Nicolae a atras atenția că argumentele sale nu se referă la prezența la vot, ci la procentul pe care l-ar obține un candidat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8674 secunde