Senat: Persoanele condamnate penal au voie să candideze la Președinție

198
Senat: Persoanele condamnate penal au voie să candideze la Președinție - senatulromaniei-1511369472.jpg
Senatul a respins, ieri, inițiativa legislativă inițiată de un grup de parlamentari PNL prin care se propunea ca persoanele condamnate penal definitiv să aibă interdicție de a candida pentru funcția de șef al statului.


Conform Agerpres, propunerea legislativă, cu caracter organic, nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru adoptare, mai exact 30 de voturi "pentru" și 60 "împotrivă".


"Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, condițiile prevăzute de art. 37 din Constituția României, republicată, pentru a fi alese sau care au fost alese anterior de două ori ca președinte al României. Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, au suferit condamnări penale definitive", se arată în propunerea legislativă respinsă de Senat.


Potrivit expunerii de motive, propunerea legislativă vine în întâmpinarea dorinței legitime a cetățenilor României de a fi reprezentați de persoane fără probleme penale și, astfel, de a face un pas înainte în lupta împotriva corupției.


Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.370/2004 pentru alegerea Președintelui României va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3065 secunde