Semnături invalidate. USR dă în judecată Primăria Constanța

840
Semnături invalidate.  USR dă  în judecată Primăria  Constanța - semnaturiinvalidate2-1537369199.jpg

Articole de la același autor

Primăria Municipiului Constanța a invalidat aproximativ 6.000 de semnături acordate în cadrul campaniei "Fără penali în funcții publice".

"În data de 24.08.2018, Direcția Locală de Evidență Persoane a primit 18.990 de semnături pentru atestarea calității de cetățean cu drept de vot și a domiciliului susținătorilor inițiativei «Fără Penali în funcții publice».

Conform Legii 189/1999 privind exercitarea inițiativei legislative de către cetățeni, atestarea calității de cetățean cu drept de vot și a domiciliului susținătorilor se face prin verificarea listei de susținători. Astfel, în conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 189/1999 au fost atestate 12.715 persoane, restul de 6.275 de semnături fiind invalidate", susțin reprezentanții Primăriei Constanța prin intermediul unui comunicat de presă.

Motivele care au stat la baza acestor invalidări vizează nume și prenume eronate sau incomplete, adresa de domiciliu/reședința incompletă sau persoane cu domiciliul în altă localitate, cod numeric personal incomplet sau eronat, seria și numărul actelor de identitate eronate sau expirate anterior datei listei.

Precizăm că atestarea semnăturilor a fost realizată de către funcționarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Constanța cu bună credință și responsabilitate, în conformitate cu prevederile legale.

La rândul lor, cei de la USR au anunțat că vor acționa în instanță Primăria Constanța.

"Dragi prieteni, suntem nevoiți să acționăm în instanță Primăria Constanța în urma anulării a 6.000 de semnături, dintr-un total de 19.000, fără nicio explicație. Mâine, după ce vom verifica toate semnăturile anulate, dacă vom constata că există nereguli, că au fost oameni șterși de pe liste, este posibil să depunem plângeri penale inclusiv pentru abuz în serviciu. Dreptul de a iniția proiecte legislative, inclusiv de revizuire a Constituției, este un drept reglementat de lege. Să ți se încalce acest drept printr-un abuz este de neacceptat", au transmis cei de la USR.

În plus, reprezentanții formațiunii politice de la Constanța au lansat un apel public către funcționarii publici care verifică semnăturile.

"Lansăm un apel către funcționarii publici, deoarece ei sunt primii care fac verificările și își pun semnătura pe liste. Îi îndemnăm să nu asculte de dispozițiile politice ale șefilor lor, să nu fie obedienți, pentru că vor fi primii care vor răspunde pentru aceste abuzuri alături de primari", au mai spus cei de la USR.

Depunerea semnăturilor la Parlament va avea loc în două zile, pe 20 și 21 septembrie. Deși termenul de validare a semnăturilor de către primării expiră pe 20 septembrie, membrii USR au primit înștiințări din partea unor instituții că vor mai prelungi termenul cu câteva zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7218 secunde