Seminar privind abilitățile de comunicare, la Cumpăna

103
Seminar privind abilitățile de comunicare, la Cumpăna - cumpana-1426857006.jpg

Articole de la același autor

Partea a doua a seminarului cu tema "Exprimă-te! Abilități de comunicare – Puterea emoțiilor" este susținut, astăzi, de către psihologii Centrului multifuncțional de asistență socio-medicală din Cumpăna pentru adolescenții din localitate. ‪Seminarul are loc la Centrul multifuncțional de asistență socio-medicală din Cumpăna și a început în urmă cu puțin timp.


La workshop ‬participă elevii claselor a VIII-a din cadrul Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu", care s-au arătat interesați de a dezvolta competențe noi pe baza cunoștințelor asimilate în cadrul activităților cu caracter formal. Seminarul este organizat cu sprijinul viceprimarului comunei Cumpăna, Florin Neagu.


În cadrul acestei sesiuni se va discuta pe tema abilităților de comunicare, care ajută la dezvoltarea personală a adolescenților. Totodată, elevii vor putea discuta cu specialiștii prezenți despre primul lor examen important pe care-l vor susține în vara acestui an – Evaluarea Națională, despre cum și-au gestionat emoțiile la simularea pe care au susținut-o în luna februarie și care au fost problemele cu care s-au confruntat. 


Elevii vor fi îndrumați cum să comunice emoțiile într-un mod adecvat. De asemenea, se va aborda tema limbajului verbal și a celui non-verbal, iar adolescenții vor înțelege că a comunica înseamnă mai mult decât a vorbi.


Prin acest tip de activități, psihologii încearcă să îi convingă pe elevi că emoțiile exagerate și starea de neliniște în fața primului examen important din viața lor pot fi controlate. Tehnicile și exercițiile aplicate în cadrul cursului Comunicare verbală și nonverbală stimulează și dezvoltă capacitatea de comunicare verbală și nonverbală, imaginația, spiritul de observație, memoria, gândirea, concentrarea, controlul emoțiilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4479 secunde