Șeful statului pleacă la Bruxelles. Ce teme se vor discuta la Consiliul European

190
3
Șeful statului pleacă la Bruxelles. Ce teme se vor discuta la Consiliul European - klausiohanniscotroceni-1521658562.jpg
Președintele Klaus Iohannis va participa, joi și vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.


Potrivit Administrației Prezidențiale, pe agenda reuniunii se află subiecte din domeniul economic, recentele măsuri luate de Statele Unite ale Americii privind instituirea unor taxe la importurile de oțel și aluminiu urmând să fie principala temă abordată.


Vor fi incluse și subiecte legate de ocupare, creștere și competitivitate, axate pe Piața Internă a Uniunii Europene, Piața Unică Digitală, Uniunea Piețelor de Capital, Uniunea Energiei, Semestrul European, Pilonul European al drepturilor sociale și Pachetul de echitate socială. Impozitarea, inclusiv în domeniul digital, va fi, de asemenea, luată în discuție, precizează Președinția.


De asemenea, relațiile externe, respectiv stadiul relațiilor dintre Uniunea Europeană și Turcia, precum și cazul fostului spion rus Serghei Skripal reprezintă teme ce vor fi dezbătute cu prilejul întâlnirii de la Bruxelles.


Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în ceea ce privește comerțul, referitor la măsurile recente anunțate de președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, Klaus Iohannis va accentua importanța comerțului liber și va sublinia faptul că măsurile protecționiste nu sunt de natură să sprijine dezvoltarea economică la nivel global.


Administrația Prezidențială arată că, referitor la Semestrul European, șeful statului va saluta menținerea celor trei priorități de acțiune în derularea acestui proces în 2018, respectiv stimularea investițiilor, continuarea implementării reformelor structurale și asigurarea unor politici fiscal-bugetare responsabile.


Comentează știrea

Liviu Burebista
22 martie 2018
fanariotul iohanis

Ce se va discuta la Bruxelles ? Simplu de raspuns ; se va da pe mana strainilor si bruma pe care o mai detine statul roman, slugoiul iohanis va accepta cote de jihadisti islamici si va mai aduce un sac de reguli umilitoare pentru romani.

netplusultra
22 martie 2018
@ Liviu

Mai bine te duci tu cu Draknea si nu mai veniti inapoi.

@Liviu Burebista
22 martie 2018
patriotism gretos

Tu si ne-tu Draknea ce mai vorbiti in numele romanilor.Tu ai voie sa vorbesti in numele prietenilor tai de pahar sau de celula de partid si Draknea cel mult in numele poporului pesedist sau al hotilor pe care-i reprezinta cu onoare.Hai sictir,bolsevic gretos !

Răspuns la: fanariotul iohanis
Adăugat de : Liviu Burebista, 22 martie 2018
Ce se va discuta la Bruxelles ? Simplu de raspuns ; se va da pe mana strainilor si bruma pe care o mai detine statul roman, slugoiul iohanis va...
Pagina a fost generata in 0.4434 secunde