Șeful statului a promulgat Legea privind acordul de împrumut cu BIRD

333
Șeful statului a promulgat Legea privind acordul de împrumut cu BIRD - sefulstatuluiapromulgat-1544625041.jpg
Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului de împrumut (Proiect privind îmbunătățirea managementului riscurilor de dezastre) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Prin acest acord, care a fost semnat pe 1 august, se acordă României un împrumut de 50 de milioane de euro.

Legea stipulează că Ministerul Afacerilor Interne va asigura coordonarea proiectului prin Departamentul pentru Situații de Urgență, respectiv prin Unitatea de Coordonare a Proiectului înființată în acest scop.

Actul normativ mai stipulează că Ministerul Finanțelor Publice va încheia cu Ministerul Afacerilor Interne și cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență un acord subsidiar, prin care se vor stabili drepturile și obligațiile părților în implementarea Proiectului și în aplicarea Acordului de împrumut.

"Cheltuielile reprezentând echivalentul în lei al valorii împrumutului vor fi cuprinse în bugetul Ministerului Afacerilor Interne, în limita sumelor alocate anual cu această destinație de la bugetul de stat", se mai arată în lege.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.903 secunde