Ședință de urgență la Guvern pe "Ordonanța lăcomiei"

140
Ședință de urgență la Guvern pe
Premierul Viorica Dăncilă a chemat la Palatul Victoria mai mulți miniștri pentru o discuție cu privire la controversata Ordonanță 114/2018, cunoscută și ca "Ordonanța lăcomiei", scrie realitatea.net


Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni marți, de la ora 16.00, la Guvern cu miniștrii Finanțelor Publice, Energiei și Comunicațiilor pentru a discuta măsurile care se impun cu privire la celebra OUG 114 de anul trecut, informează Realitatea TV.


Ordonanța cu așa-numita "taxă pe lăcomie" a fost luată "peste noapte" la finalul lunii decembrie 2018 și a introdus mai multe taxe în sectorul bancar, în telecomunicații și în domeniul energetic.

Ordonanța creată de Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici a avut deja efecte negative în economie și a creat reacții negative atât în mediul privat, cât și în rândul companiilor de stat.

Au apărut și primele conflicte în alianța de guvernare din cauza OUG 114: liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a avut întâlniri cu băncile și cu companiile energetice și a anunțat că a vorbit cu premierul și, cel mai probabil, Guvernul va renunța la taxa de 2% din sectorul energetic.


La scurt timp după declarațiile lui Tăriceanu, ministrul de Finanțe Euge Teodorovici a afirmat că OUG 114/2018 nu va fi modificată - cu siguranță nu săptămâna viitoare și că nici nu este sigur că va fi modificată.

La mijlocul săptămânii trecute, ministrul Finanțelor a declarat, la același post de televiziune, că "nimeni nu pornește de la ideea preconcepută de a fi schimbat sau a nu fi schimbat ceva. Suntem deschiși la orice fel de discuție", precizând că orice modificare trebuie decisă întâi în cadrul Coaliției, apoi în Guvern.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4367 secunde