Ședință de Consiliu Local, la Constanța. Prețul gigacaloriei, neschimbat pentru populație

782
Ședință de Consiliu Local, la Constanța. Prețul gigacaloriei, neschimbat pentru populație - sedintaconsiliulocal2-1588003315.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali ai municipiului Constanța se vor reuni, mâine, în cadrul ședinței ordinare lunare. Pe ordinea de zi, se află 41 de proiecte de hotărâri de interes local. Reprezentanții Primăriei Constanța au anunțat deja că ședința este organizată cu respectarea condițiilor speciale impuse de restricțiile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Primarul Decebal Făgădău i-a convocat pe aleșii locali în ședința ordinară a lunii aprilie, care va avea loc în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ.

Astfel, primarul Constanței solicită votul consilierilor locali pentru demararea mai multor proiecte de reabilitare și modernizare a unor unități de învățământ, dar și a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Este vorba despre aprobarea participării municipiului Constanța, în calitate de promotor de proiect, și asigurării cofinanțării de 15% în cadrul proiectului "Îmbunătățirea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 7 «Remus Opreanu» prin Programul Ro-Energy, finanțator Granturile SEE și Norvegiene 2014 - 2020.

"Scopul proiectului îl constituie îmbunătățirea eficienței energetice a imobilului unității de învățământ, respectiv reducerea consumului de energie pentru o clădire care, deși este într-o stare tehnică bună, înregistrează consumuri foarte mari de energie", precizează Decebal Făgădău în referatul de aprobare.

Proiectul de hotărâre nr. 8 vizează aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța". Acesta a primit avize de la două comisii de specialitate, iar valoarea totală estimativă a investiției este de 10.247.493 de lei. Aceeași documentație trebuie aprobată și pentru proiectul de Creștere a eficienței energetice a imobilului Liceului Teoretic "Decebal" din Constanța, dar și pentru Liceul Teoretic "Traian".

În ce privește Spitalul Municipal Constanța, lucrările de intervenție vizează Creșterea eficienței energetice a imobilului, costurile estimate ale investiției ridicându-se la 25.051.754 de lei.

Pe ordinea de zi, se mai regăsește un proiect de hotărâre pentru aprobarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri, construite prin programele ANL destinate închirierii, dar și un proiect privind schimbul și repartizarea unor locuințe pentru tineri construite prin programele ANL.

250 de lei gigacaloria

De asemenea, consilierii locali vor trebui să își exprime votul pentru păstrarea prețului local pentru populație a energiei termice furnizate în SACET de către RADET Constanța. Astfel, prețul gigacaloriei pentru populație va rămâne 250 de lei, și pentru perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2020. Subvenția unitară acordată de către Primăria municipiului Constanța este de 247,32 de lei pentru o gigacalorie.

Conform modalității de calcul, prețul de producere a energiei termice primare produsă de CET Palas este de 243,22 lei/gigacalorie, tariful serviciului de transport este de 60,56 lei/gigacalorie, tariful de distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat, practicat de RADET, este de 148,01 lei/gigacalorie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5904 secunde