Secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Niculescu, lămuriri despre preţul energiei electrice şi al gazelor

182
Secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Niculescu, lămuriri despre preţul energiei electrice şi al gazelor - georgeniculescu2-1634664585.jpg
Secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Niculescu, a ţinut să ofere câteva veşti bune românilor în ceea ce priveşte preţul energiei electrice şi preţul la gaze naturale. Primul dintre acestea rămâne identic cu cel de anul trecut, iar cel de-al doilea se plafonează la 0,37 Lei/Kwh.

Anunţul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a lui George Niculescu, fost prefect al județului Constanța.

„Prețul pentru energia electrică va fi plafonat la nivelul de 1 leu/kwh, din care prețul energiei plafonate este de 0,525 lei/kwh, ceea ce înseamnă că prețul final la consumatorul casnic, prin aplicarea prevederilor de compensare și plafonare, nu va depăși 0,71 lei/kwh, pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022. compensarea se va face pe kilowatt oră și va fi de maximum 0,291 lei/kwh. Prin urmare, o familie care consumă 100 kwh/lună poate primi o compensație de până la 29 de lei pe fiecare lună din sezonul rece. Se mărește limita maximă a consumului de energie electrică, pentru care se acordă compensații, de la 1.000 kilowați oră (kwh) la 1.500 kwh, valoare cumulată pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022 (cinci luni). Acest lucru înseamnă o medie de consum de 300 kwh / lună, valoare în care se încadrează covârșitoarea majoritate a românilor, inclusiv în lunile cele mai friguroase”, a scris George Niculescu pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat a vorbit apoi şi despre preţul gazelor pe care va trebui să îl plătească românii.

„Prețul pentru gazele naturale se plafonează la nivelul de 0,37 lei/kwh, tot la consumatorii casnici și tot pentru perioada 1 noiembrie – 31 martie. Compensarea pentru gazele naturale se acordă pentru un consum de maximum 1.000 metri cubi de gaz pentru cele cinci luni menționate (noiembrie – martie). Asta înseamnă un consum mediu de maximum 200 mc gaz/lună – suficient pentru marea majoritate a românilor care se încălzesc cu gaze naturale. Compensarea pentru gazele naturale va fi de maximum 33% din valoarea facturii. Prin urmare, în condițiile în care facturile la gaz vor crește, statul va compensa până la o treime din valoarea acestor facturi”, a declarat George Niculescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4914 secunde