Secretarii comunelor din România își aleg liderii

322
Secretarii comunelor din România își aleg liderii - acor-1497889383.jpg
În perioada 18-20 iunie, la București, se desfășoară Adunarea Generală a Corpului Profesional al secretarilor comunelor din România în sesiune ordinară, precum și Consiliul director al Asociației Comunelor din România în ședință extraordinară. 


La lucrări participă membrii Corpului profesional al secretarilor comunelor din România și membrii Consiliului director al Asociației Comunelor din România, având în vedere importanța prezentării problemelor cu care se confruntă comunele din România ca urmare a unor sincope în procesul de descentralizare, precum și a unei accentuate diminuări a capacității administrative a autorităților administrației publice locale. 


Lucrările sunt integrate programului de perfecționare profesională cu tema "Secretarul comunei, factor activ de stabilitate și de continuitate în administrația publică locală, precum și de garant asupra calității și legalității actelor administrative". 


Totodată, în cadrul acestor lucrări se va aproba Regulamentul de organizare și funcționare a Corpului profesional al secretarilor comunelor din România, se vor alege organele de conducere ale Corpului profesional al secretarilor comunelor din România, pentru mandatul 2017-2020 și se va aproba calendarul alegerilor organelor de conducere ale filialelor județene ale Corpului profesional al secretarilor comunelor din România. 


Pe ordinea de zi sunt înscrise dezbaterea celor mai importante probleme ce țin de punerea în aplicare a reglementărilor care privesc desfășurarea activităților unităților administrativ-teritoriale din mediul rural din România. 


La eveniment, județul Constanța este reprezentat de Mariana Gâju, prim-vicepreședinte al ACoR, președintele filialei județene Constanța a ACoR și primar al comunei Cumpăna, precum și de secretarii comunelor Cumpăna, Cobadin, Castelu, Cuza Vodă, Mircea Vodă, Crucea și Peștera. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4134 secunde