Se modernizează flota RATC! Primarul Decebal Făgădău a semnat contractul de împrumut cu BERD

1113
7
Se modernizează flota RATC! Primarul Decebal Făgădău a semnat contractul de împrumut cu BERD - fagadausemnarecontract-1483371855.jpg

Articole de la același autor

Primăria Constanța va cumpăra autobuze noi pentru Regia Autonomă de Transport în Comun. Primarul Decebal Făgădău a semnat, în ultima zi a anului care s-a încheiat, contractul prin care Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare va împrumuta municipalitatea pentru această investiție. 


"Am încheiat anul 2016 în forță! Am semnat contractul cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, contract în valoare de 100 de milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru achiziția unei flote de autobuze moderne, prietenoase cu mediul, climatizate corespunzător vara și iarna, dotate cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor și adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități. Prezența BERD la Constanța reprezintă garanția transparenței, corectitudinii și a încrederii de care se bucură municipiul nostru. Le mulțumesc doamnei Venera Vlad și echipei BERD, colegilor mei și consilierilor locali. Așa cum am promis, în acest mandat voi construi un sistem de transport public modern, eficient, în care să avem încredere, pe care să îl folosim cât mai mulți și cu care să ne mândrim", a spus primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. 


v v v


În consecință, conform planurilor, întreaga flotă a Regiei Autonome de Transport în Comun din Constanța va fi schimbată treptat. Banii împrumutați de la BERD urmează să fie înapoiați în 12 ani, cu o dobândă de 1,3%. În plus, în primii doi ani, Primăria Constanța nu plătește dobândă. Practic, doi ani de grație și 10 ani de rambursare. 


Potrivit proiectului privind modernizarea RATC, banii vor fi folosiți pentru schimbarea parcului auto al RATC, dar și pentru schimbarea sistemului de eliberare a biletelor. Concret, vor fi achiziționate autobuze noi cu motoare Euro 6 și va fi pus la punct un sistem de e-ticketing. Cu alte cuvinte, în timp, biletele din hârtie vor fi înlocuite cu bilete electronice, care ar putea fi cumpărate chiar și prin internet. Mai mult, în acest fel, va fi cenzurat accesul celor care nu dețin legitimații de călătorie pentru transportul în comun. 


"În 2017, Constanța va avea deja autobuze noi. În anul 2018, noi trebuie să avem pregătite două componente: o flotă și un vehicul instituțional, o societate care să utilizeze această flotă. Dacă nu avem noi, municipalitate, un vehicul propriu, va trebui să organizăm o licitație. Acest lucru îl spune directiva europeană. Începând cu anul 2018, este obligatoriu să avem un contract de prestări servicii de transport semnat cu un operator de transport. Cu alte cuvinte, putem avea tarife diferențiate în funcție de traseu sau vom avea tarife unitare indiferent de traseu", a spus Făgădău. 


v v v


Întrebat, luna trecută, dacă va dispărea RATC, primarul Făgădău a spus că, din punctul său de vedere, în România nu va mai exista în domeniul transportului nicio regie începând cu anul 2018. 


"Se va naște fie prin transformarea regiei, fie prin înființarea unei societăți de sine stătătoare cu mutarea activității regiei către această societate, va rezulta în urma unei analize făcute de juriști. Provocarea cea mai mare este ca autobuzele să fie operate de un operator într-un cadru previzibil plin de garanții către bancă, dar și garanții către cel transportat. Este pentru prima oară când se schimbă paradigma. Trebuie să ne uităm la persoana pe care o transportăm. Maxi-taxiurile pot face transport complementar fără probleme cât nu se suprapun pe rutele viitorului operator", a explicat șeful administrației publice locale.


Comentează știrea

Hollywood
3 ianuarie 2017
Alți bani ...

... altă distracție. Unde era Făgădău când Mazăre desființa tramvaiele ca să ne bage pe gât autobuze din Belarus (...?!), neomologate în UE. Prin mai toată Europa civilizată tramvaiele sunt în continuare în uz și arată foarte bine, la Frankfurt, Basel, Manchester, Viena, Helsinki, etc. etc. Orașe cu pretenții. În Madagascarul nostru de la Constanța nu erau bune. La Arad, fabricantul Astra/Siemens produce tramvaie moderne... pentru export, să mori de râs. Vine Făgădău cu o mare realizare și semnează 100 milioane credit să luăm alte autobuze, din import. Nu am văzut contractul de credit pe site-ul CLC. Probabil creditul se va rambursa din surse privațe și nu din bani publici. Totul miroase a incompetență și lipsă de viziune pe termen lung. Plm.

Constantean
3 ianuarie 2017
Fonduri europene

De ce nu s-au accesat fonduri europene???

Holiud
3 ianuarie 2017
Cand te dai mare da` de fapt nu stii cum sta treaba

Ce ne dam cu caramida`n piept si cum le stim noi pe toate dupa ce s-au intamplat. Pai hai sa vedem ce era cu tramvaiele - alea vechi de toata lumea le regreta. La fel ca Aro - ce bune erau domne`. Pai uitasi cum se plangea lumea ca era frig in tramvaie, cum luam ele foc din senin, cum nu orea mergeau cand ploua mai mult, ca sa nu zic cum patinau cand era gheata. Cum se faceau cozi ca era un macaz stricat, ba ca ceda un transfotmator. Uitasi cum se plangeau aia din blocurile adiacente de zgomot si de trepidatii. Uitasi cate accidente rutiere s-au intamplat din cauza sinelor neintretinute. In orasele alea mentionate de matale ai uitat sa zici ca pretul unui bilet e cam mare pt buzunarele noastre (pune o medie de 3 EUR per calatorie). Apoi te dai mare ca Astra face tramvaie - pai bine ca face - da` in 2001 cand s-au achizitionat tramvaiele la fel facea? Primul tramvai de la astra a iesit anul trecut .... S-apoi sa-ti mai zic un secret - in oricare oras care detine tramvaie, exista si cel putin un autobuz pt fiercare tramvai pt cazuri de urgenta. Adica daca se strica in oras sau face un accident sau e gheata, sa nu blocheze tot traseul, se introduc autobuze.

calator
3 ianuarie 2017
transport in comun

BUNA IDEIA MODERNIZARII RATC-LUI, DACA NU PRELUNGITZI TRASEUL : 100 SI 100C, PANA IN PARTEA OPUSA A CONSTANTZEI, ADICA PANA PRACTIKER, MAI PRECIS PANA LA IESIREA DIN ORASUL CONSTANTZA ( PE DRUMUL CE DUCE SPRE CUMPANA SI SPRE MANGALIA, NU FACETZI NIMIC BUN ! ) . ASA CUM ATZI PROCEDAT CU TRASEELE : 2 - 43 SI 5 - 40, A FOST FFF BINE, DAR NU ATZI MAI CONTINUAT SI ATZI FACUT RAU, PENTRU CA OAMENII UMBLA / " ALEARGA " CA BESMETICII DE LA O STATZIE DE AUTOBUZ, LA ALTA STATZIE DE AUTOBUZ, PENTRU CA SA AJUNGA UNDE AU TREABA, DEOARECE TRASEELE, NU SUNT GANDITE BINE, CI SUNT GANDITE AIUREA, CEI INDRITUITZI AU GANDIT " CU PICIOARELE SI NU, CU CAPUL " , LA FEL SI STATZIILE OPRIRE / URCARE PASAGERI SI CE SA MAI SPUNEM DE TRECERILE PENTRU PIETONI, TOTUL ESTE GANDIT PROST SI NIMIC IN FOLOSUL OAMENILOR CA SA MERGEM / " SA ALERGAM " SI SA IROSIM TIMPUL IN ACEASTA VIATZA, CU CHESTIUNI NEFOLOSITOARE LOCUITORILOR ACESTUI ORAS SI ASA LASATZI DE IZBELISTE, ATATA AMAR DE TIMP DE FOSTUL PRIMAR SI CHIAR DE FOSTII PRIMARI ?! INTRODUCETZI TRASEE NOI DE AUTOBUZE, TRASEE NOI SOLICITATE : RATC-LUI SI PRIMARIEI, DE CATRE CETATZENII ACESTUI ORAS !

calator
3 ianuarie 2017
Gândiți mai întâi și pe urmă faceți !

Dacă s-ar face, ar fi bine, dar se pare că au să fie doar vorbe / vise frumoase, pentru că acea găina care cântă cotcodac, cotcodac, cotcodac, a doua zi, nu dă ouă, că ne doare capul de când se tot vorbește despre această " minune " care nu se mai întâmplă, chiar dacă ar fi să se întâmple și să vedem autobuzele, v-om spune în mintea noastră că nu-i adevărat ?! Doamne ajută, ca totul să fie bine, să se întâmple și să fie în folosul si la îndemâna oamenilor, constănțenilor, dar primăria, RATC-ul și poliția să regândească / sa chibzuiască biiiiiine : reintroducerea trasee lor vechi și apariția de trasee noi care să unească punctele extreme ale Constanței, exemplu : estul - vestul orașului; nordul - sudul orașului și tot așa mai departe, stațiile oprire și urcare călători și trecerile pentru pietoni ! Cine, nu s-ar bucura, s-ar bucura toți locuitorii acestui oraș ?!

europeanu
3 ianuarie 2017
Hotii din primarie

Pai fuge hotul de fagadau de fonduri europene ca dracul de tamaie.Banii aia se controleaza.Uite-te la necuratul spagoveanu.De acolo i se trage.

Răspuns la: Fonduri europene
Adăugat de : Constantean, 3 ianuarie 2017
De ce nu s-au accesat fonduri europene???
pirandul
6 ianuarie 2017
haoleu

He-ticheting? Pai cum mai urg eu cu puradeii? --- Accesul pe baza de bilet in autobuz e ca Fata Morgana. Saurii au si ei drepturilor lor - dreptul la locuinta sociala, dreptul la ajutor social, transport gratuit, dreptul cersit, furat, buzunarit, talharit, etc. O guvernare bazata pe pensionari, analfabeti si minoritatea din rajastan adanceste si mai mult acest oras in mizeria in care este bagat.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9722 secunde