Se mai organizează Festivalul Mamaia? "Nu știu dacă reușim să îl facem anul acesta!"

824
Se mai organizează Festivalul Mamaia?

Articole de la același autor

Acordurile Festivalului "Mamaia" s-au stins acum mulți ani, pe când era în grija Consiliului Județean Constanța, condus de Nicușor Constantinescu. Mai marii județului nu au mai avut bani pentru a organiza spectacolul concurs, care a lansat zeci, poate sute de artiști români și care a încântat mii de turiști.


Recent, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Iorga Palaz, a primit o scrisoare de intenție din partea Electrecord Production, prin care i se aducea la cunoștință că respectiva companie intenționează să organizeze o nouă ediție a festivalului, chiar în această toamnă. Vestea, deși îmbucurătoare, este privită cu scepticism de mulți constănțeni, inclusiv de actualul președinte al Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu. Acesta nu crede că festivalul va putea fi organizat anul acesta.
"Electrecord Production vă aduce la cunoștință intenția noastră de a organiza în exclusivitate, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și Consiliul Județean Constanța, Festivalul Național de Muzică Ușoară/Pop Mamaia 2019, în perioada 5 - 8 septembrie. Având în vedere că locația Festivalului de notorietate Mamaia, respectiv, Teatrul de Vară, se află în renovare, Consiliului Director al Electrecord Production vă propune desfășurarea Festivalului Mamaia 2019 în locația Pavilionul Expozițional Constanța/Platoul adiacent exterior, considerând ca fiind cea mai potrivită locație pentru acest eveniment", se arată în scrisoarea de intenție a celor de la Electrecord Production, semnată de directorul administrativ Anne Marie Simone Ionescu.
Scrisoarea a fost transmisă pe 9 mai și prin conținutul său se solicită încheierea unui parteneriat sau a unui acord exclusiv între societatea respectivă, în calitate de organizator/producător și Consiliul Județean Constanța. 
"Intenția noastră este ca în acest an, după o lungă perioadă în care Festivalul Național de Muzică Ușoară/Pop Mamaia nu a mai fost organizat, acesta fiind foarte mult iubit de către public, să-l readucem în intenția publicului și mass-mediei, într-o formă modernă prin participarea artiștilor de top din România și nu numai, atribuind o nouă imagine actuală a acestui Festival", subliniază reprezentanții firmei.


Marca festivalului aparține CJC


Președintele CJC nu este așa de convins că Festivalul Mamaia va avea loc anul acesta. "Nu știu cu cine a avut discuțiile vicepreședintele Claudiu Palaz, eu am primit o adresă de la un anume personaj. Pot să spun personaj, pentru că nu îl cunosc personal, doar ce am citit prin presă, eu, la ora actuală, dar nu o să lipesc imaginea Consiliului Județean de acest personaj, până nu am toate datele", a declarat Marius Horia Țuțuianu. "Personajul" la care face referire ar fi Doru Iuga, jurnalist la fostul post de televiziune OTV.
Președintele Țuțuianu promite însă că va reactiva Festivalul Mamaia. "Marca festivalului este la Consiliul Județean Constanța, trebuie să facem toate documentele. Nu știm dacă reușim să îl facem anul acesta,. Festivalul trebuie reactivat și, vă spun sincer, îl vom reactiva, dar mă voi consulta și cu colegii mei și vedem ce avem de făcut, dacă îl facem de anul acesta sau în momentul în care va fi gata Teatrul de Vară din Mamaia. Pentru mine ar fi mai convenabil ca, în momentul în care terminăm proiectul cu teatrul, redeschiderea ediției Mamaia să o facem acolo unde a fost dintotdeauna. Deocamdată, vedem dacă îl vom face anul acesta. Vedem unde se pretează mai bine, la Pavilionul Expozițional sau la Centrul «Jean Constantin». Mai întâi va trebui să punem toate datele. Nu vorbesc până nu am toate elementele, cu tot cu ce avem de făcut, cu tot cu surse de finanțare", a subliniat Marius Horia Țuțuianu.


Planuri mărețe pentru teatrele de vară
"Avem unde să îl facem la pavilion, dar eu aș merge mai mult pe Centrul «Jean Constantin», pentru că are 730 de locuri și este suficient de mare pentru un astfel de festival. În ce privește reabilitarea Teatrului de Vară din Mamaia, deocamdată se lucrează la proiect. Abia apoi se vor căuta sursele de finanțare și vor fi demarate procedurile de realizare efectivă a lucrărilor. Așa că șansele ca acesta să fie gata vara următoare, pentru a găzdui festivalul, sunt aproape nule", a mai spus șeful CJC. 
Cât despre Teatrul de Vară Soveja, de lângă City Park, și acolo sunt planuri mari, dar departe de a fi realizate. "Pentru acel teatru am mers pe ideea de a face două săli. Trebuie văzut dacă din punct de vedere tehnic se va putea face așa ceva. Dorim să facem două teatre în acea clădire, cu o sală cu copertină, deasupra, și o sală închisă, la parter. Trebuie să vedem dacă structura actuală suportă o supraetajare. Inginerii își vor da cu părerea. Se lucrează la proiect la ora actuală. Numai experții pot spune dacă structura de rezistență permite o încărcare mai mare pentru a doua sală. În cazul în care din punct de vedere tehnic nu se va putea face acest lucru, va rămâne actuala sală, care va fi reabilitată", a adăugat Marius Horia Țuțuianu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5211 secunde