Se cade la pace? Preluarea magistralelor CET, subiect "fierbinte" pentru aleșii din Constanța

2045
Se cade la pace? Preluarea magistralelor CET, subiect

Articole de la același autor

Liberalii din Constanța continuă disputa cu primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, pe tema preluării magistralelor de transport a energiei termice de la Electrocentrale Constanța SA. 


Ieri, la prima oră, consilierii locali ai PNL au convocat pentru aceeași zi, la ora 14.00, o ședință de urgență a Comisiei pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului din cadrul Consiliului Local Constanța. 


Decebal Făgădău era așteptat la lucrările acestei comisii pentru a da lămuriri legate de proiectul de hotărâre care prevede aprobarea cumpărării rețelei de transport a energiei termice de la Electrocentrale Constanța SA. 
"În condițiile în care primarul nu a prezentat consilierilor la ultima ședință cu documente ce presupune acest proiect în detaliu, strategia de reabilitare a rețelei, comisia va avea un dialog constructiv cu toți factorii implicați pentru rezolvarea cât mai urgentă a acestei probleme și trimiterea ei spre aprobarea consilierilor locali. Îi invităm atât pe Decebal Făgădău, cât și pe reprezentanții Electrocentrale Constanța SA să ne prezinte în detaliu acest demers și să construim o variantă finală a proiectului de hotărâre. Este important să avem toate datele, astfel încât să luăm cea mai bună decizie în favoarea constănțenilor. Depinde acum doar de primar și de conducerea CET cât durează acest proces", a declarat Adriana Arghirescu, liderul consilierilor locali PNL din Consiliul Local Constanța. 


La scurt timp de la invitația liberalilor, primarul Decebal Făgădău a dat de înțeles că nu se va duce la întâlnirea stabilită de liberali. În schimb, i-a invitat pe toți consilierii locali la o ședință informală pe tema preluării magistralelor de transport a energiei termice de la Electrocentrale Constanța SA. El a anunțat că întâlnirea se va desfășura joi, 22 august, începând cu ora 14.00, în sala ovală a Prefecturii. 


"Mă bucur să constat că, după ce în 14 august au votat împotrivă, consilierii Partidului Național Liberal și-au dat seama că au greșit și doresc reluarea votului. Acest vot ar putea să ne coste nu mai puțin de 65.000.000 euro din fonduri europene și guvernamentale, bani destinați redimensionării și modernizării rețelei de transport a energiei termice. Această modernizare reduce pierderile uriașe pe care astăzi le plătim cu vârf și îndesat. Rămân la părerea că interesul cetățeanului trebuie să primeze intereselor electorale și sper ca, în urma acestei întâlniri, să ajungem la o decizie bună pentru viitorul energetic al municipiului Constanța", a declarat primarul Decebal Făgădău. 


"Vom merge la întâlnirea de joi!" 
Absența primarului de la ședința convocată de liberali i-a deranjat pe consilierii de la PNL. Totuși, ei au anunțat că vor merge la întâlnirea de joi stabilită de edil. 


"Primarul nu trebuia decât să vină în fața Comisiei pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului din cadrul Consiliului Local Constanța și să prezinte o expertiză tehnică și strategia de reabilitare a rețelei de termoficare. Vom merge și la întâlnirea de joi cu Decebal Făgădău și vom încerca să avem un dialog civilizat și constructiv chiar dacă primarul insistă să genereze un scandal inutil", a declarat Adriana Arghirescu. 


XXX 
Reamintim că, pe 14 august, în cadrul unei ședințe extraordinare, consilierii de la PNL au votat împotriva proiectului ce viza aprobarea cumpărării rețelei de transport primar de la Electrocentrale Constanța, societate a Ministerului Energiei aflată în insolvență, cu suma de două milioane de lei, pentru a putea accesa proiecte cu fonduri structurale în valoare de 65 de milioane de euro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6712 secunde