Scut în jurul lui Ponta, în Camera Deputaților: aviz negativ pentru urmărirea penală

121
Scut în jurul lui Ponta,  în Camera Deputaților: aviz negativ pentru urmărirea penală - amintelescapnlpontaa-1433783933.jpg

Articole de la același autor

Premierul Victor Ponta a fost audiat, ieri, în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, care a dat aviz negativ pentru începerea urmăririi penale. Astfel, s-au înregistrat 18 voturi "împotrivă", 7 voturi "pentru" și o abținere. În urma acestui vot, comisia juridică a Camerei Deputaților a întocmit raportul de respingere a cererii procurorului general privind urmărirea penală în cazul premierului Victor Ponta. Votul în plen asupra cererii de începere a urmăririi penale ar putea avea loc astăzi, la ora 10.

Ponta a declarat, ieri, după audierea de la Comisia juridică a Camerei Deputaților, că le-a spus membrilor acestui for că deciziile politice nu pot să fie cenzurate de un procuror. "Deciziile politice nu pot, conform Constituției, să fie cenzurate de către un procuror, ci doar deciziile legale. Cele politice - că a decis partidul, că după aceea a votat Parlamentul, că după aceea a semnat președintele un decret - sunt decizii politice și atât și nimic altceva. Gândiți-vă că au fost procurori-șefi generali care după aceea s-au mutat și i-au luat pe cei cu care au lucrat cu ei și i-au luat la noul Parchet. Sunt în conflict de interese? E absurd. Nici vorbă de așa ceva", a declarat Ponta.

Amintim că premierul este urmărit penal de procurorii anticorupție în dosarul Turceni - Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel").

Mai mult, anchetatorii susțin că Ponta ar fi beneficiat de o parte însemnată din sumele obținute de către SCA "Șova și Asociații" de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, deși nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare dintre cele două case de avocatură.

Potrivit DNA, Ponta este acuzat că l-a desemnat pe Dan Șova ca ministru pentru Relația cu Parlamentul, ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine și ministru al Transporturilor, în condițiile în care ar fi beneficiat în trecut de foloase din partea acestuia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.501 secunde