SCHIMBĂRI PE LISTELE PDL CONSTANȚA / Tănase Barde ar putea candida la Senatul României

Duminică, 21 Octombrie 2012, 20:55
1365
În tabăra democrat-liberalilor constănțeni încă domnește incertitudinea privind candidații pentru alegerile parlamentare. Lista prezentată în urmă cu o săptămână a suferit deja câteva modificări și nimeni nu mai este sigur până ce candidaturile nu vor fi înregistrate. 


Așa se face că fostul deputat în legislatura 1996-2000 al Convenției Democratice, Tănase Barde, ar putea reveni în viața politică. Exclus din PDL în urmă cu patru ani, dar bun prieten cu președintele PDL Vasile Blaga, Tănase Barde ar vrea să intre, din nou, în viața politică activă. Și nu oricum, ci direct pe ușa din față, în aplauzele tuturor. În consecință, sforile trase și simpatia pe care Blaga o are pentru el i-ar putea aduce o candidatură pe Colegiul 2 Senat. 
O altă apariție venită pe traiectoria de la centru este candidatura fostului  secretar de stat în Ministerul Economiei și fost șef al Enel Dobrogea, Tudor Șerban, apropiat al lui Adriean Videanu. În urma înțelegerilor, Tudor Șerban ar putea candida din partea PDL pe Colegiul 3 Camera Deputaților care, până nu de mult, îi fusese atribuit lui Stelian Gima. La rândul lui, Gima urmează să facă schimb de colegiu cu o colegă de partid. 
O altă modificare a listei PDL este cea privind candidatura actualului primar al comunei Castelu, Nicolae Anghel. El fusese desemnat ca și candidat pentru Colegiul 2 Senat, însă a refuzat să intre în competiție cu actualul senator al PSD Nicolae Moga. În consecință, în urma unor îndelungi negocieri purtate cu colega sa de partid Camelia Pleșca, el va candida pe Colegiul 2 Camera Deputaților unde, din partea USL, se va lupta cu actualul deputat Mihai Lupu de la PNL. 


În altă ordine de idei, o altă schimbare pe listele prezentate inițial este cea de pe Colegiul 7, unde ar fi trebuit să candideze Corina Gheorghe. Zilele trecute, ea și-a anunțat retragerea, urmând ca locul ei să fie completat de altcineva. 


Pagina a fost generata in 0.386 secunde