Schimbări importante în Constanța. Pensionarii și cadrele didactice vor fi principalii beneficiari

2980
3
Schimbări importante în Constanța. Pensionarii și cadrele didactice vor fi principalii beneficiari - consilieriilocaliinanelectoral1-1456159490.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali se reunesc, astăzi, în cadrul ședinței ordinare a lunii februarie. Întâlnirea va avea loc de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu" a Consiliului Județean Constanța. Pe ordinea de zi se află 46 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se află și cel care vizează acordarea unor sume fixe persoanelor care au împlinit 80, 90 sau 100 de ani. Astfel, la împlinirea vârstei de 80 de ani se va acorda suma de 300 lei, la împlinirea vârstei de 90 de ani, suma de 500 lei, iar la împlinirea vârstei de 100 ani se va acorda 1.000 lei. Din adresa primită de la Serviciul Public Comunitar reiese că, în cursul anului 2016, în municipiul Constanța sunt 410 persoane care vor împlini vârsta de 90 de ani și nouă persoane care vor împlini 100 de ani. 


Un alt proiect face referire la programul "Respect", destinat sprijinirii unor categorii de persoane pentru depășirea unor situații de dificultate sau vulnerabilitate economică și socială. Mai exact, este vorba despre programul prin care se acordau pachete cu alimente pensionarilor cu pensii de până în 1.000 lei, persoanelor de peste 60 de ani care nu realizează venituri, persoanelor cu handicap și categoriilor de persoane care beneficiază de acordarea serviciilor sociale furnizate de asociații sau de fundații. Practic, administrația publică locală va înlocui pachetele cu alimente cu tichete valorice. Acestea vor fi acordate de opt ori pe an, atunci când vor primi câte patru tichete fiecare în valoare de 10 lei. Voucherele vor fi trimise direct la locuința beneficiarilor fiecare putând să-și cumpere alimentele necesare de la orice magazin. Înscrierea în program se va face pe baza unei cereri adresate Direcției de Asistență a Persoanelor Vârstnice și Nevoiașe din cadrul Primăriei Constanța și a docu-mentelor necesare în funcție de categoria din care fac parte solicitanții. Cererea se va depune o singură dată în cursul anului calendaristic. Pentru anul 2016, cererea se depune în intervalul 1 -20 martie. Ca o noutate, administrația locală impune ca solicitanții să nu aibă debite la bugetul local. 


Subvenții la RATC pentru cadrele didactice și nedidactice
Pe de altă parte, administrația locală a răspuns favorabil și unei solicitări venite din partea Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța. În consecință, proiectul care va fi votat vizează aprobarea unor facilități la transportul urban de călători în municipiul Constanța personalului didactic și nedidactic încadrat în unitățile școlare de pe raza municipiului Constanța. Astfel, ca măsură de protecție socială se va aproba subvenționarea cu 50% din valoarea unui abonament pe una, două sau toate liniile de transport în comun din Constanța pentru personalul didactic și nedidactic încadrat la una din școlile sau grădinițele din oraș care vor circula cu mijloacele de transport care aparțin RATC-ului. Sumele subvenționate vor fi acoperite din bugetul local. Eliberarea abonamentelor se va face lunar pe baza documentului de identitate și a legitimației de serviciu vizată de o unitate de învățământ. La adoptarea acestui proiect, consilierii locali susțin că au avut în vedere veniturile mici obținute de cadrele didactice și nedidactice. 


Alte proiecte care vor fi luate în discuție de aleșii locali vizează criteriile de acordare a lemnelor rezultate din activitatea de tăiere a arborilor uscați de pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța, aprobarea închirierii unor spații eferente cluburilor pentru persoane vârstnice, alocarea unor sume pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor acestora din cadrul Clubului Sportiv nr.1 Constanța care au obținut în 2015 performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale. Totodată, pe ordinea de zi se mai află câteva proiecte prin care se solicită aprobarea unor PUZ-uri și atribuirea unor denumiri a două străzi din Constanța.


Comentează știrea

vasile
23 februarie 2016
din ce bani se dau?

Au fost întrebați constănțenii care dau taxe și impozite dacă sunt de acord? Pomeni electorale. Au mărit taxele și impozitele firmelor pentru a-i falimenta. Sa vedem cine-i votează pe comuniștii ăștia?

nvt
23 februarie 2016
nvt

" batrani nu trebuie sa mai stea la cozi pentru a -si ridica pachtelee alimentare, dar vor sta la cozi ptr. a-si depune cerererile de eliberare a tichetelor valorice?!? " Pai dragi mei eu ma intreb cum se face ca o instituitie precum primaria nu poate colabora cu casa pensiilor de pe raza judetului constanta?!? Casa pensiilor poate da informatiile necesare referitoare la nr. de pensionari; varsta acestora si suma totala a pensii lunare incasate de acestia, in asa fel incat poate fi facut conoscut faptul daca acestia au dreptul sa nu sa incaseze acele tichete valorifice .. Iar in cea ce privesc datoriile acestor pensionari informatiile pot fi primite de la institutia unde acestia platesc impozitile + plus de la asociatiile de locatari...

bolnav
23 februarie 2016
gratis

cred ca e bine sa se renunte la acest ajutor pentru pensionari, se poate manca si paine goala, era mai bine cum se dadeau pachetele; exista persoane cu 2000 lei/luna care vor lua in continuare sau persoane care au complex turistic si pensie mica.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4576 secunde