Scandal politic în stradă la Mangalia

740
1
Scandal politic în stradă la Mangalia - mangaliapntcd-1318615267.jpg
Mai mulți membri ai PNȚCD Constanța s-au deplasat, ieri, la Mangalia pentru a-și recupera sediul de acolo, în prezent ocupat de Protoieria Mangalia.
Cei aproximativ 30 de membri de la nivel local și județean au ajuns în fața sediului în jurul orei 10.00, iar executorul judecătoresc, cu aproximativ 45 de minute mai târziu. În tot acest timp, niciunul dintre reprezentanții Protoieriei nu s-a prezentat la sediu, aflându-se la slujba dedicată zilei de Sfânta Parascheva. Silviu Oană, desemnat să execute silit Protoieria, a verificat dosarul membrilor PNȚCD și a constatat că lipsește un document, și anume Hotărârea de Consiliu Local prin care reprezentanții bisericii pretindeau că au dreptul de a-și desfășura activitatea în clădirea cu pricina. Fapt pentru care țărăniștii au decis să mute alaiul la Primăria Mangalia.
Președintele PNȚCD Constanța, Tudor Cheseoi, împreună cu o parte din conducerea județeană și executorul au plecat către primărie, în timp ce ceilalți țărăniști au rămas în fața sediului, unde au avut o altercație verbală cu membrii Clubului Pensionarilor, al căror sediu se află în aceeași clădire. Cele două tabere au făcut schimb de injurii și amenințări: "O să dispăreți și voi cu clubul vostru și cu Tusac", "Vedeți să nu pățiți și voi ca Ion Diaconescu!", "Ăștia-s pensionarii lui Tusac cu gura mare". Totuși, scandalul s-a stins repede, iar pensionarii și-au amintit în ultim ceas că este zi de sărbătoare, deși cu câteva minute înainte le țipau țărăniștilor în față.
Întors de la primărie, Chesoi a dat vestea proastă membrilor de partid din Mangalia: Primăria a scos de la naftalină o hotărâre din 2010 prin care arată că PNȚCD poate ocupa sediul "numai după ce Protoieria găsește un alt sediu".
"Ni s-a prezentat o hotărâre, care ar fi trebuit să fie însoțită de un contract locativ, act pe care Protoieria nu-l deține. De asemenea, hotărârea respectivă are un limbaj de lemn, tipic comunist, așa cum știe Tusac să folosească, prin care se spune că vom putea ocupa sediul numai după ce protoieria găsește altă clădire, dar fără a preciza un termen concret. Practic este hotărâre caducă. Deci protoieria nu deține un contract locativ și stă în continuare în mod abuziv în acest sediu. Facem apel către aceasta să dea un exemplu de bună credință și să părăsească sediul", a declarat Chesoi.
Deși a plecat cu mâna goală, liderul țărănist a promis că în maximum o săptămână își va recupera sediul.

Comentează știrea

tudor
15 octombrie 2011
halal crestini

Cum un partid "crestin" poate si are tupeul sa scoata Biserica dintr-o cladire care nici nu le apartine de drept?Ce fel de crestini sunteti?Scoateti cuvantul crestin din sigla partidului daca ati ajuns sa cereti scoaterea Protoieriei in strada.

Articole pe aceeași temă

Joi, 13 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Ion Diaconescu, decorat post-mortem
Pagina a fost generata in 0.4228 secunde