Scandal pe câinii maidanezi din Constanța. Deputatul REMUS CERNEA s-a încăierat cu MIRCEA SOLCANU!

Marţi, 16 Iulie 2013, 19:54
3762
Deputatul Colegiului 9 din Constanța, Remus Cernea, a convocat, ieri, jurnaliștii la o conferință de presă la Biobază. Tema viza tratamentul aplicat câinilor fără stăpân din județ. La acțiune, au fost prezenți și iubitori de animale, precum și reprezentanții asociațiilor Save the Dogs and other Animals și ai Federației pentru Protecția Animalelor. 


Totodată, la fața locului a sosit și preotul de la biserica din curtea Căminului pentru Persoane Vârstnice, care era însoțit de mai mulți enoriași. Aceștia au început să-l tragă la răspundere pe Remus Cernea cu privire la inițiativa sa legislativă care privește Biserica. În cele din urmă, oamenii veniți cu preotul și iubitorii de animale s-au luat la ceartă, fiecare invocând beneficiile sau dezavantajele aduse de inițiativele lui Remus Cernea. Mai mult, reprezentanții firmei de pază de la Biobază nu l-au lăsat pe parlamentar să intre, deși acesta s-a legitimat pentru a dovedi că este deputat în Parlamentul României. 


În altă ordine de idei, prezent la acțiune, vedeta TV Mircea Solcanu a avut și el o discuție aprinsă cu deputatul Remus Cernea. "Primele două propuneri, ca Biserica să nu mai primească bani de la stat și cea cu Legea parteneriatului civil, au fost excepționale, dar nu știu cum ați reușit într-un scurt timp să le faceți praf. Câte interpelări ați avut în Parlamentul României referitoare la animale, punctual? Dumneavoastră vă faceți capital politic pe spatele acestor animale", i-a reproșat Solcanu lui Cernea.
 
"Este irelevant câte interpelări am avut în Parlament referitoare la animale. Ați venit să mă atacați la persoană, ați scris și acel articol mizerabil. Să știți că nu mă las, și parteneriatul civil va fi votat în Parlamentul României. Legea a fost depusă, urmează să ajungă în dezbatere la Senat. Așadar, dacă doriți să comentați ceva, haideți să vedem rezultatul votului", i-a răspuns Remus Cernea. 


El a mai precizat că, în privința câinilor comunitari, autoritățile din România se comportă, din nou, într-un mod deplorabil. "Sper ca acești câini să fie încă în viață, mă tem pentru siguranța lor, mă tem că au fost supuși unor acte de cruzime și poate că unii au fost omorâți deja. Astfel de atitudini sunt incalificabile. Problema principală a României nu sunt câinii fără stăpân, ci instituțiile fără stăpân, iar stăpânul instituțiilor este legea și statul de drept. Voi face toate demersurile necesare, voi vedea cum anume poate exista o formă de sancțiune față de comportamentul abuziv pe care l-am constatat, astăzi, aici", a spus deputatul Remus Cernea. 


În aceeași ordine de idei, după cum susține deputatul Remus Cernea, recent, mai multe organizații neguvernamentale au prezentat opiniei publice informații cu privire la faptul că, în ultimele zile, sute de câini au fost luați de pe străzi în mod brutal, au fost încărcați în mașini, ținuți în condiții improprii, iar despre soarta acestor câini nu se mai știe nimic. 


"Polemica este între cei care-și doresc o soluție rațională și eficientă a problemei și aceia care, prin metode brutale, barbare, încearcă să ucidă acești câini, aruncând o imagine deplorabilă, în plan intern și internațional asupra localităților lor. Deja există articole în presa internațională extrem de dure, în presa din Italia am văzut astfel de articole. Astfel de măsuri barbare pot afecta grav imaginea orașului. Nu cu brutalitate, nu cu măsuri sângeroase se poate construi o civilizație", a mai spus parlamentarul. 


De asemenea, Remus Cernea a mai menționat că pregătește un proiect de lege cu privire la gestionarea câinilor comunitari. "La acest proiect am lucrat împreună cu experți, împreună cu organizații neguvernamentale și împreună cu reprezentanți ai unora dintre autoritățile publice, un proiect de lege privind gestionarea câinilor comunitari. Proiectul de lege ar implementa o modalitate de rezolvare a acestei probleme la nivel național, astfel încât inițiative sângeroase de acest gen pe care unii primari se gândesc să le ia să fie imposibile", a mai declarat Cernea. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2764 secunde