Christian Gigi Chiru către Puiu Hașotti:

"Salvați Cazinoul de lăcomia lui Mazăre!"

1034
3

Liderul PDL Constanța, Christian Gigi Chiru, i s-a adresat, ieri, prin intermediul unei scrisori deschise, ministrului Culturii, constănțeanul Puiu Hașotti, în speranța ca aceasta din urmă să se implice în salvarea monumentelor din patrimoniul orașului, mai exact, a Cazinoului Constanța, după ce primarul Radu Mazăre a anunțat că îl va scoate la vânzare.

"Astăzi, pe agenda politică revine problema salvării emblemei orașului Constanța - Cazinoul. După 12 ani de nepăsare și golănie politică, practicate de administrația Mazăre față de păstrarea și reabilitarea patrimoniului local, anul trecut, după o dezbatere îndelungată, s-a găsit o soluție. Cazinoul a fost preluat de Ministerul Dezvoltării, iar în bugetul ministerului au intrat 10 milioane de euro, pentru reabilitarea Cazinoului Constanța. Prima tranșă, de 1,5 milioane de euro, a fost deja alocată și, cum era normal, ar fi trebuit să înceapă reabilitarea, însă primarul s-a gândit că e mai bine să își construiască în fața curții, la lacul Siutghiol, un teleschi", a declarat Christian Gigi Chiru.
În acest context, el s-a adresat ministrului Culturii, constănțeanul liberal Puiu Hașotti, căruia îi transmite că este momentul să intervină pentru a salva emblema orașului, Cazinoul.
"Domnule ministru, este momentul să interveniți și să vă implicați. Aveți toate pârghiile administrative necesare pentru a salva emblema orașului de lăcomia găștii lui Mazăre. Așa cum doriți să investiți un milion de euro în Histria, tot astfel avem speranța că veți găsi resurse și atât pentru emblema orașului Constanța - Cazinoul, cât și pentru Sinagoga Mare, Biserica Sfântul Anton și alte simboluri din Peninsula Constanței, aflate într-o stare de degradare. Noi, constănțenii, suntem încrezători că, din poziția de ministru, veți avea în perioada următoare un cuvânt extrem de important de spus referitor la politicile aplicate de păstrare și dezvoltare, în ceea ce privește revigorarea patrimoniului cultural constănțean", spune Chiru în scrisoarea adresată ministrului Puiu Hașotti.
El a mai adăugat că, totuși, este curios faptul că Hașotti nu a tras niciun semnal de alarmă în ceea ce privește monumentele din patrimoniul cultural din Constanța.
"Administrația locală, condusă de Radu Mazăre, partenerul domniei voastre de coaliție, se plânge de ani de zile că nu are sprijin la nivel central pentru proiectele culturale și pentru cele care țin de ridicarea moștenirii culturale la adevărata ei valoare. Tot ce se întâmplă rău în Constanța este pus, de către primar, pe seama unor forțe oculte. Astăzi, nu aveți nicio scuză, deoarece împreună aveți toate pârghiile necesare și chiar obligația morală de a interveni pentru protejarea monumentelor culturale aflate într-o stare avansată de degradare", mai spune Chiru.

Rămâne de văzut ce atitudine va adopta ministrul Culturii, Puiu Hașotti, de la PNL, în problema Cazinoului, deoarece există colegi de partid care s-au opus cu vehemență ani la rând ca simbolul Constanței să fie vândut. De urmărit dacă Hașotti va interveni ca om istoric și se va opune ca emblema orașului să fie scoasă la mezat sau va ține cont de interesele politice, unde este partener cu Radu Mazăre în USL și să accepte dorința primarului de a vinde Cazinoul.



Comentează știrea

Hanibal
7 septembrie 2012
Hasotti si cultura

Cameleonul Hasotti nu se sinchiseste nici de CULTURA nici de Cazinou. In februarie 2004 Hasotti decara: " Sub guvernarea PSD,sanatatea,educatia,CULTURA ,au ajuns in pragul falimentului ".In decembrie 2003 il acuza pe IPS Teodosie,(Inalt Prea Sinistrul Rasputin) ca distruge patrimoniul arheologic,anticul Tomis.In mai 2003 Hasotti il acuza tot pe Rasputin ca distruge patrimoniul national,prin lucrarile de construire a bisericii de langa gara.Astazi,dl ministru al inculturii tace.Hasotti se ocupa de orice numai de Cultura nu.Pe el il preocupa ,alaturi de Ghise,numai existenta presedintelui la Cotroceni.Cazinoul nu e treaba lui.Cand candida pentru functia de primar al Constantei,Hasotti declara ca este liberal pur sange.Astazi este doar o gloaba care trage la caruta hodorogita a PSD.Nu-l deranjati pe dl ministru.Are alte preocupari pe masura senilitatii si cameleonismului sau.

bobo
8 septembrie 2012
chiru

speram sa ajungeti primarul Constantei!

jj
14 septembrie 2012
hasotti

corect Hanibal. cel ce a ajuns la M.Culturii e un simplu sacal. nu putem sa ne mandrim ca un constantean ocupa functia de ministru al culturii vazand JAFUL din Dobrogea cand directia jud. de cultura a fost coordonata de acest individ prin slugarnicii lui iar prapadul se vede in oras. cameleon e prea elegant intr-o zona a jafului la adresa culturii si a istoriei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3359 secunde