S-a sunat adunarea! Consilierii locali, convocați în şedinţă ordinară

Marţi, 23 Februarie 2021
472
Aleșii locali ai municipiului Constanța au fost convocați, vineri, 26 februarie, începând cu ora 14:30, la o nouă şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi sunt 14 proiecte iar acestea vor primi sau nu votul consilierilor locali.

Primul proiect pe ordinea de zi vizează aprobarea procesului verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului local al municipiului Constanţa din data de 22.01.2021. Al doilea proiect pe ordinea de zi face referire la aprobarea execuției bugetului local pe trimestrul IV pe anul 2020. Execuţia bugetului local la data de 31 decembrie 2020 s-a încheiat cu un excedent în sumă de 12.097.809 lei, dintre care excedentul pentru bugetul secţiunii de funcţionare este de 46.992.592 lei, iar deficitul bugetului secţiunii de dezvoltare este de 34.894.783 lei.

Un alt proiect important aflat pe ordinea de zi vizează aprobarea asociațiilor, fundațiilor și cultelor recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii, selecționate în vederea acordării de subvenții de la bugetul local pentru anul 2021.

În plus, un proiect se referă la stabilirea cuantumului ce revine titularului dreptului de administrare din veniturile realizate pentru bunurile proprietate publică.

Modificarea și completarea HCL nr. 9/2021 privind desemnarea reprezentanților Consiliului local al municipiului Constanța în consiliile de administrație și comisiile pentru evaluarea și asigurarea calității în unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Constanța este un alt proiect ce urmează să fie votat.

Mai există proiecte importante pe ordinea de zi cum ar fi cel pentru aprobarea modificării HCL nr. 108/2015 privind aprobarea Statutului modificat și completat al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța” și a măsurilor care decurg din calitatea de membru asociat al asociației.

Un alt proiect despre care se va discuta în cadrul şedinţei vizează aprobarea studiului de fezabilitate şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Execuţia branşamentului electric aferent locației Plaja Modern, Constanța”. Valoarea investiţiei conform devizului general aferent studiului de fezabilitate elaborat de proiectant este de 373.284,93 cu TVA inclus.

Tot în cadrul ședinței de vineri, urmează să fie aprobat Regulamentul de organizare și desfășurare a evaluării anuale a managementului Muzeului de Artă Populară Constanța și a componenței comisiei de evaluare și de soluționare a contestațiilor.

Aprobarea Planului urbanistic de detaliu – modificare HCL nr. 538/2000, bd. Ferdinand nr. 6, investitor Alexa Gheorghe şi aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul situat în Stațiunea Mamaia, zona restaurant Estival, delimitat de alei carosabile și limite cadastrale, sunt alte două proiecte care se află pe ordinea de zi.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de șos. Mangaliei, str. Sg. Nicolae Grindeanu și limite cadastrale şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul situat în zona siloz Traian delimitat de calea ferată şi limite cadrastrale se află şi ele pe ordinea de zi a şedinţei de vineri.

Un alt proiect face referire la Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului Constanța și a anexelor aferente, iar ultimul pe listă vizează constituirea Comisiei locale de ordine publică a Municipiului Constanța.Pagina a fost generata in 0.2935 secunde