În baza acordului majorității,

România va începe negocierile pentru un nou acord cu FMI în ianuarie

2246
România va începe negocierile pentru un nou acord cu FMI în ianuarie - 337e54f8a37228d67f9d2af8d8d8a2b0.jpg

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a declarat ieri că, în baza acordului majorității, România va începe negocierile pentru un nou acord cu FMI în ianuarie. "Vom începe negocierile pentru un nou angajament cu FMI, UE și  BM, care să vizeze consolidarea stabilității macroeconomice, pe de o parte și utilizarea fondurilor europene și a banilor deja contractați de România în mod accelerat", a confirmat Băsescu.
Șeful statului și reprezentanții partidelor din arcul guvernamental au avut ieri după-amiază o rundă de consultări privind trei subiecte "extrem de importante". Partidele din opoziție au lipsit și de data aceasta de la discuții. "Primul subiect a fost legat de concluziile ultimului Consiliu European, al doilea a fost legat de perspectiva relației cu FMI, iar cel de-al treilea a fost legat de perspectiva aderării României la spațiul Schengen și problemele pe care le avem ca urmare a rapoartelor nesatisfăcătoare din ultima perioadă legat de Mecanismul de Cooperare și Verificare pe Justiție", a explicat Traian Băsescu, citat de Mediafax.
Din partea PDL au participat premierul Emil Boc,Vasile Blaga și Theodor Stolojan. Delegația UDMR a fost formată din Marko Bela, Laszlo Borbely și Peter Lakatos, în timp ce delegația UNPR a fost reprezentată de Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu și Marian Sârbu, iar grupul parlamentar al minorităților de Varujan Pambuccian și Ovidiu Ganț.
După consultări, Emil Boc a declarat că prioritățile guvernamentale sunt Legea bugetului de stat pentru anul 2011, Legea salarizării unitare și reexaminarea Legii pensiilor. "Vom lua o decizie în coaliție privind Legea salarizării și nu este exclusă asumarea răspunderii", a adăugat premierul.
Marko Bela a subliniat că nu există divergențe în cadrul coaliției privind aceste priorități însă este nevoie de o solidaritate politică mai mare pentru a trece aceste legi și de decizii cât mai ferme.
În sfârșit, Varujan Pambuccian a atras atenția că, în negocierea unui nou acord cu FMI, accentul va trebui pus pe condiții cât mai prietenești pentru mediul de afaceri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3705 secunde