"România va contribui cu 300.000 de euro la Programul Alimentar Mondial pentru refugiați"

201
1
Președintele Klaus Iohannis a declarat că România va aloca 300.000 de euro pentru următorii trei ani pentru programul alimentar mondial privind refugiații.

"Este evident că dacă vrem să gestionăm eficient fenomenul migrației trebuie să mergem la cauzele acestui fenomen, adică în zonele de criză, de exemplu, dar nu singura, zona Siria, și trebuie să încercăm să intervenim acolo pentru a termina conflictul și pentru a reinstaura pacea în zonă. Acest lucru este destul de dificil, UE singură cu certitudine nu poate să facă acest lucru, dar poate contribui la acest lucru", a spus șeful statului după reuniunea Consiliului European Extraordinar.

El a subliniat că trebuie acordată atenție zonelor sigure din jurul zonei de criză, dând exemplul țărilor precum Iordania, Liban, Turcia.

"Orice sprijin dat acestor țări dă un rezultat mult mai consistent și mai rapid, decât un sprijin acordat refugiaților care au ajuns deja până în Europa. În acest context a fost reluată rugămintea din partea Înaltului reprezentant și președinției Consiliului de a veni cu un ajutor substanțial pentru programul alimentar mondial care se ocupă de refugiații care se află în aceste tabere care înconjoară zonele de conflict. România a decis să aloce 300.000 de euro pentru următorii trei ani. Această sumă reprezintă un multiplu al sumei care a fost alocată până acum de România pentru acest scop", a afirmat președintele Iohannis, potrivit Agerpres.

Comentează știrea

virginia
2 octombrie 2015
oferta

Extra lucru la domiciliu! Acum se stie: suntem numarul unu pe piata ofertelor de lucru la domiciliu! Suntem cei mai cautati si cei mai prezenti! Pentru ca suntem seriosi! Si inca mai avem nevoie de colaboratori foarte seriosi! Va asiguram toate conditiile pentru a castiga bani: instruire gratuita, contract de comision, echipa dinamica. Cereti acum informatii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3871 secunde