România și Bulgaria, ședință comună de guvern

73
România și Bulgaria, ședință comună de guvern - sedintacomunavictorponta1-1421331834.jpg

Articole de la același autor

Premierul Victor Ponta și vicepremierul pentru Afaceri Europene și Instituționale al Republicii Bulgaria, Meglena Kuneva, au convenit, astăzi, într-o întâlnire la Palatul Victoria, pregătirea unei noi ședințe comune de guvern a celor două țări, care să fie organizată, de această dată, în România.

În martie anul trecut, Guvernele român și bulgar s-au reunit în ședință comună la Ruse (Bulgaria), la reuniune fiind prezent și prim-ministrul Serbiei.

Vicepremierul bulgar, aflat în vizită la București, a fost primit de premierul Ponta, pentru discuții privind dezvoltarea cooperării în domenii sectoriale, precum dezvoltarea regională, infrastructură, transporturi, energie, agricultură, tehnologia informației și comunicații, precum și probleme legate de procesul de aderare a celor două țări la Spațiul Schengen.


"În context, a fost convenită începerea pregătirii pentru organizarea, în România, în viitorul apropiat, a următoarei ședințe comune de guvern, în cadrul căreia să fie analizate perspectivele consolidării cooperării sectoriale și în plan european și regional, pe baza obiectivelor și intereselor comune ale celor două state", se arată într-un comunicat transmis de Guvernul român.

Conform sursei citate, cei doi oficiali au mai discutat subiecte de actualitate în plan european, cu accent pe măsurile de consolidare a creșterii economice și creării de locuri de muncă și pe rolul Planului de Investiții pentru Europa în promovarea unor proiecte de interes din domeniul energiei și al transporturilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Economie : A scăzut datoria externă a României
Pagina a fost generata in 0.6426 secunde