Rovana Plumb:

"România nu a plătit cu fonduri europene credite la BEI și BERD"

335
România nu a plătit din fonduri comunitare credite de la Banca Europeană de Investiții (BEI) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a declarat, ieri, la Palatul Victoria, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

"România nu a plătit din fonduri europene credite de la Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană de Dezvoltare. Noi am decontat proiecte de infrastructură implementate de autoritățile române. Vreau să fac precizarea că toate proiectele finanțate din fonduri externe nerambursabile sunt întâi finanțate din bugetul de stat. Beneficiarul are relația directă cu statul român. Statul român solicită rambursarea și reîntregește bugetul de stat din fonduri europene, din banii cheltuiți în finanțarea proiectelor de dezvoltare ale României. Sigur că toate aceste lucruri sunt foarte tehnice, important este că, în conformitate cu procedurile europene, România nu a plătit din fonduri europene credite de la aceste bănci europene", a precizat Rovana Plumb, ca reacție la diverse afirmații făcute în spațiul public.

Ministrul a precizat în același context că în perioada actuală de programare "România nu a pierdut niciun euro din alocarea fondurilor europene nerambursabile".

"Avem o relație foarte bună, o relație profesională corectă cu Comisia Europeană, având o colaborare permanentă, un dialog permanent, constructiv cu partenerii noștri", a mai spus Rovana Plumb, citată de Agerpres.

Pe 2 noiembrie, comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, a afirmat că în România primește doar acuzații și insulte, în condițiile în care a reușit să preia pe fondurile comunitare creditele țării noastre la BEI și BERD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3367 secunde