"România ar trebui să refuze să primească imigranți"

142
2
România ar trebui să refuze să primească imigranți pe teritoriul ei și nu trebuie să-și asume drama refugiaților, consideră fostul președinte Traian Băsescu.


"România ar trebui să refuze să primească migranți pe teritoriul ei. Nu este jocul nostru, nu este problema noastră, nu noi suntem magnetul pentru acești oameni, pe de o parte. (...) România nu trebuie să-și asume parte din drama acestor amărâți. Sunt alții care au responsabilitate în Europa, care trebuie să-și asume, pentru că sunt printre cei care au contribuit la crearea haosului în statele acestea", a declarat Băsescu, într-o intervenție telefonică la B1 tv.

În opinia fostului președinte, a primi imigranți implică asigurarea unor drepturi, începând de la educație, la sănătate, cultură și chiar religie, și a atras atenția că aceștia nu vor mai pleca de pe teritoriul României, ci chiar își vor aduce familiile numeroase.

"A-i primi nu înseamnă pur și simplu a le asigura cazare. Trebuie să le dai dreptul să se manifeste cultural, să mai construim niște moschei, trebuie să le faci școli în limba lor — să-și păstreze limba. Pentru că, în momentul în care îți asumi responsabilitatea să-i preiei, îți asumi și o listă lungă de alte obligații — de la educație, sănătate, cultură. Noi nu reușim să integrăm minoritatea romă de atâția zeci de ani", a argumentat Traian Băsescu, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Andra Micu
5 septembrie 2015
Refugiați

Basescu are dreptate pt prima data! Musulmanii refugiați sa meargă în Arabia Saudită!

adevar
12 octombrie 2015
adevar

Sa iti iei romani in Romania

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2015
Stire din Actual : Criza imigranților. Decizia Serbiei
Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Actual : Camionul morții. Alte două arestări
Pagina a fost generata in 0.5221 secunde