Revocarea ministrului Stelian Ion a aruncat scena politică în aer! Iese USR-PLUS de la guvernare?

696
Revocarea ministrului Stelian Ion a aruncat scena politică în aer! Iese USR-PLUS de la guvernare? - fondflorincitustelianion-1630596849.jpg
Criza politică din România încă nu a luat sfârşit. Coaliţia se va reuni într-o şedinţă vineri, ora 18.30, pentru a fi discutate problemele care sunt la această oră la guvern. După ce miercuri seară premierul Florin Cîţu a luat decizia surprinzătoare de a-l revoca din funcţie pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, lucrurile au luat-o razna, fiecare formaţiune politică susţinând că are dreptate în felul ei.

Alianţa USR-PLUS nu este deloc de acord cu această decizie şi toate vocile din alianţă spun că premierul Florin Cîţu ar trebui să plece. Altfel, vor ieși de la guvernare!

La rândul lui, premierul Florin Cîțu i-a reproșat lui Stelian Ion că șantajează poporul român prin blocarea unor proiecte de dezvoltare și, de asemenea, că nu a reușit desființarea Secției pentru Investigarea Magistraților.

„Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare.

Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat”, a spus premierul.

Târziu în noapte a venit şi replica lui Stelian Ion, care a făcut primele declaraţii pe pagina sa oficială de Facebook.

„Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare. În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă. Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului”, a spus Stelian Ion.

După ce Cîţu l-a revocat din funcţie pe Stelian Ion, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, joi, decretul de revocare din funcție a ministrului Justiției Stelian Ion. De asemenea, președintele a semnat numirea interimară a lui Lucian Bode.

Tot joi, Stelian Ion a declarat în faţa presei că, de fapt, decizia de revocare din funcţie vine direct de la preşedintele Iohannis.

„Decizia era așteptată, o șansă destul de mică să fie altă decizie. Cred că s-au discutat lucrurile astea și că domnul președinte știa foarte clar care va fi decizia. De fapt, cred că de acolo și vine solicitarea premierului”, a spus Stelian Ion, la părăsirea biroului său de ministru.

Liderii USR- PLUS au discutat cu George Simion, co-președintele partidului AUR, și au convenit ca parlamentarii partidului condus de Dan Barna și Dacian Cioloș să semneze textul moțiunii de cenzură pe care cei de la AUR au anunțat încă de miercuri seara că o vor depune în Parlament.

Surse din conducerea USR- PLUS au declarat că liderii AUR au agreat această variantă, după ce Dan Barna a anunțat că există deja 80 de semnături ale colegilor săi care vor merge pentru a valida moțiunea de cenzură.

De partea cealaltă, social-democrații nu se grăbesc însă cu demersurile pentru depunerea unei moțiuni de cenzură. Sorin Grindeanu a explicat că partidul său are deja numărul necesar de semnături, dar așteaptă să adune cele 234 voturi necesare pentru demiterea guvernului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6141 secunde