Revizuirea Constituției va fi decisă de Senat

148
Revizuirea Constituției va fi decisă de Senat - 14senat-1492582669.jpg
Senatul și-a modificat regulamentul, astfel încât să fie camera decizională în cazul inițiativelor de revizuire a Constituției, potrivit Digi24.


Decizia a fost luată în plen, după ce aleșii au constatat că nu știu cine va lua decizia finală, în cazul în care se modifică Legea fundamentală pentru a se stipula clar că familia e constituită dintr-un bărbat și o femeie.


Această inițiativă a adunat peste trei milioane de semnături, acum e la Camera Deputaților și așteaptă votul plenului.


Plenul Senatului a adoptat marți, cu 73 de voturi "pentru", unul împotrivă și 17 abțineri, modificarea regulamentului propriu, stabilind că inițiativele de revizuire a Constituției se dezbat mai întâi de către Camera Deputaților, urmând ca Senatul să fie a doua Cameră care dezbate proiectul de modificare a legii fudamentale, precizează News.ro.


Regulamentul, în noua versiune, prevede și procedura de urmat în cazul în care cele două camere adoptă inițiativa în redactări diferite, caz în care este prevăzută "procedura de mediere".


Modificarea Regulamentului Senatului vine în urma disputelor dintre cele două Camere ale Parlamentului privind care dezbate prima inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, care vizează redefinirea familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie.


Senatul a decis să trimită Camerei Deputaților inițiativa de revizuire, care la rândul ei a amânat votul final în plen, deputații considerând că Senatul ar trebui să fie primă cameră sesizată în acest caz.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4843 secunde