Cătălin Predoiu:

"Revizuirea Constituției nu ține cont de voința poporului"

93
2

Articole de la același autor

Prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat, la o dezbatere organizată de democrat-liberali, că principalul criteriu de care trebuie să se țină cont la revizuirea Constituției e voința poporului.

"Ce e mai important în opinia mea e că un proces de revizuire a Constituției trebuie să țină cont de voința poporului. Ori acest proces USL-ist ignoră, calcă în picioare voința poporului exprimată la referendumul din 2009", a subliniat Cătălin Predoiu. 

El a vorbit de mentalitatea USL, pentru că aceasta ar fi "cauza tuturor relelor pe care le trăim o dată cu declanșarea procesului de suspendare și continuând cu eșecul previzibil al regionalizării, cu eșecul previzibil al procesului de revizuire a Constituției, cu eșecul aproape cert al relansării economiei", dincolo de continuarea unor măsuri bune inițiate în guvernele anterioare. 

"Un proces de revizuire a Constituției în opinia mea ar trebui să fie făcut pentru mai binele oamenilor, mai buna așezare a țării. Procesul de revizuire a Constituției promovat de USL este făcut cu gândul la mai binele politicienilor. Dovadă stau textele pe care ni le propun pentru restrângerea independenței justiției și pentru creșterea imunității penale a parlamentarilor. Acest proces USL-ist de revizuire a Constituției este făcut din ură față de președinte și din ură față de PDL. Dovadă stau toate textele care propun restrângerea atribuțiilor prezidențiale până în punctul în care această instituție devine un decor. Dovadă stau toate textele care vizează restrângerea atribuțiilor instituțiilor justiției care au împiedicat puciul de anul trecut, instituții ale justiției puternic sprijinite de PDL în anii anteriori. Un proces de revizuire a Constituției trebuie bazat pe o consultare largă a societății civile și a mediului academic, trebuie făcut pe îndelete și nu în două săptămâni", a mai menționat Cătălin Predoiu.

Comentează știrea

admirator
6 august 2013
corect,

dar daca poporul sta acasa si doarme sau face sex, asa merita. Sa-I f....a altii pe ei, daca ei nu vor sa puna stampila la timp si la locul indicat...

Radu
6 august 2013
Vointa cui ?!

Pai chiar nu mai putem spune ca avem popor,fapt cunoscut si de boul care a continuat sa ramana pe pozitie si dupa ce a fost flituit de 7,4 milioane de romani.Se stia bine ca reactia populatiei,nu a unui popor va fi ca un part.Da,populatia vrea multe dar nu are un popor sa iasa in strada pentru ea!!!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.405 secunde