Republica Moldova: Maia Sandu convoacă pentru luni ședința noului guvern ales

127
Republica Moldova: Maia Sandu convoacă pentru luni ședința noului guvern ales - maiasandu1920x518-1560092162.jpg
Premierul Maia Sandu a anunțat, duminică, că prima ședință a noului Guvern va avea loc luni la ora 11.00, în incinta Parlamentului. Lidera PAS a spus că subiectele care vor fi discutate țin inclusiv de mai multe demisii ale șefilor de instituții. Sandu a spus că mâine va merge și la Guvern, dar nu a precizat când anume. Toate acestea în contextul în care Curtea Constituțională, controlată de Vladimir Plahotniuc, l-a suspendat pe președintele Igor Dodon și a dizolvat Parlamentul.


Curtea Constituțională din Republica Moldova a intervenit duminică dimineață, din nou, de partea partidului lui Plahotniuc, anunțând că a decis demiterea președintelui țării pentru că a refuzat să dizolve Parlamentul. Funcția de președinte interimar ar fi preluată de Pavel Filip, care a și semnat, în calitate de președinte interimar, decretul privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate pe data de 6 septembrie.


Președintele moldovean Igor Dodon acuză faptul că Partidul Democrat aflat la guvernare nu vrea să predea puterea noii majorități și cere comunității internaționale să intermedieze "procesul de transmitere pașnică a puterii", iar premierul Maia Sandu cere instituțiilor să treacă de parta lor și a poporului.


Reamintim că socialiștii președintelui Igor Dodon și blocul pro-european ACUM condus de Andrei Năstase și Maia Sandu au convocat sâmbătă o ședință parlamentară extraordinară și au semnat un acord de "dezoligarhizare" a țării, document în care se regăsește și o nouă listă de miniștri.


Ședința parlamentară a fost convocată după ce Curtea Constituțională a R. Moldova, considerată a fi sub influența lui Plahotniuc, a decis că termenul de învestire a unui nou executiv a expirat vineri noapte și că Parlamentul trebuie dizolvat imediat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0016 secunde