Reprezentanții comunelor din Europa s-au reunit în stațiunea Mamaia

336
Reprezentanții comunelor din Europa s-au reunit în stațiunea Mamaia - acorintalnireprint1-1560278958.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Comunelor și Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR) a organizat, ieri, la Zenith - Conference & Spa Hotel, Mamaia, o conferință de presă cu privire la ședința Consiliului Director al CCRE/CEMR. 


Potrivit organizatorilor, Asociația Comunelor din România (ACoR), membru CCRE/CEMR din anul 2006, este asociație gazdă a evenimentului, iar prim-vicepreședintele ACoR, Mariana Gâju, a fost aleasă, pentru un al doilea mandat, în funcția de vice-președinte CCRE/CEMR în anul 2016. 


La evenimentul de ieri, au participat Karl-Heinz Lambertz, președinte al Comitetului European al Regiunilor (CoR), Stefano Bonaccini, președinte CCRE/CEMR și Mariana Gâju, vice-președinte CCRE/CEMR. 


De asemenea, au fost prezenți peste 120 de reprezentanți ai asociațiilor membre ale CEMR din toată Europa, cât și invitați ai administrației publice centrale și locale, precum viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, și Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța. 


"Sunt onorat să vă urez bun-venit și vă mulțumesc pentru că sunteți astăzi alături de noi. Pentru orașul Constanța este un moment important faptul că găzduiește Consiliul Director al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa. Problemele pe care le dezbatem aici sunt legate direct de comunitățile pe care le reprezentăm fiecare dintre noi", a declarat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. 


Obiectivul evenimentului este de a stabili politicile CCRE/CEMR în ceea ce privește următoarea perioadă de programare a Uniunii Europene, de a stabili modalitatea de colaborare cu Comitetul European al Regiunilor și de a prezenta punctele de vedere ale autorităților locale din Europa privind inițiativele și legislația Uniunii Europene. 


În altă ordine de idei, ședința Consiliului Director al CCRE/CEMR va continua și astăzi cu o dezbatere privind rezultatul alegerilor europene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5778 secunde