Reprezentanții CJC au repartizat toți banii primiți de la Guvern primăriilor PSD

3363
4
Reprezentanții CJC au repartizat toți banii primiți de la Guvern primăriilor PSD - cjcvotatproiect-1325093406.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au întrunit, ieri, într-o ședință extraordinară, pentru a vota proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru proiecte de infrastructură pe anul 2011.

La întâlnire, au participat 26 din cei 37 de consilieri. Ședința a fost condusă de vicepreședintele CJC, Cristinel Dragomir, deoarece președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a lipsit. Potrivit lui Dragomir, suma repartizată de la bugetul de stat s-ar fi pierdut dacă nu se vota repartizarea sa până la sfârșitul anului în curs. Mai exact, este vorba despre 11.205.463 lei, bani care au fost repartizați către trei comune din județ, pentru finan-țarea unor lucrări de infrastructură aflate în derulare. Astfel, Siliștea a primit 9.500.000 lei, Lipnița, 1.205.463 lei, iar Ion Corvin, 500.000 de lei. Toate cele trei localități, care au primit la final de an un cadou neașteptat, sunt conduse de primari PSD. De altfel, nu este nicio noutate faptul că cei care dețin majoritatea în CJC repartizează fondurile spre loca-litățile subordonate politic. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de 22 din cei 26 de consilieri prezenți.

Ce spune consilierul Mihai Petre despre ședința de la CJC

Consilierii județeni PDL s-au abținut de la votul unicului proiect de hotărâre al ședinței extraordinare a Consiliului Județean Constanța. În condițiile unei convocări fulger, fără a avea timpul necesar pentru studiul documentației aferente, grupul PDL a contribuit la constituirea cvorumului de ședință necesar astfel încât fondurile alocate de Guvern să nu se piardă. Grupul PDL nu a putut fi însă de acord cu direcționarea sumei de 11.205.463 lei (aproximativ 2.670.000 euro) către trei primării conduse de edili PSD: Siliștea, Lipnița și Ion Corvin. "Este de remarcat că, din această sumă, aproximativ 85% (9.500.000 lei - 2.270.000 euro) a fost repartizată către comuna Siliștea. De menționat este și fap-tul că, pe parcursul anului trecut, aceeași localitate a primit de la Consiliul Județean suma de 7.423.993 de lei (aproximativ 1.800.000 de euro) pentru lucrări de infrastructură. Devine evident că alocările de fonduri din ultimii doi ani fac din Siliștea perla comu-nelor din județul Constanța. Din păcate, și în cadrul ședinței de ieri, am remarcat că în pofida faptului că Guvernul României nu a ținut cont de culoarea politică a preșe-dintelui și majorității din cadrul Con-siliului Județean Constanța când a alocat suma de 11.205.463 lei, la nivelului județului Constanța majo-ritatea USL a politizat, din nou, repar-tizarea acestor fonduri", a declarat consilierul județean Mihai Petre.

Comentează știrea

goe
29 decembrie 2011
bani vreti!

Jigodiile dracului voua sa va dea animalul de basescu .

Andi
29 decembrie 2011
Bine au facut...

Fiecare trage spuza pe turta lui...si in judetele conduse de PD-L banii se duc la localitatile portocalii... Decizie buna a consilierilor judeteni...

Adam
29 decembrie 2011
Sa va fie rusine!

Presedintele Consiliului Judetean a primit voturi din toate comunitatile ... Sictir lui Goe si Andi! ... La cati bani a primit Silistea trebuie sa aiba deja 2 statii de METROU! Chiar ne credeti prosti? Nu mai pupati voturi in 2012!!!!!!

rex
29 decembrie 2011
dezinformati cu grija

Din articol trebuie sa intelegem ca acest guvern cde MANELISTI repartizeaza bani fara sa tina cont de culoarea politica si consilul judetean ia bani de la guvernul MAFIOT si le da primariilor psd-iste, cine va crede, dezinformarea si minciuna sunt apanajul pd-ului si al CUGETULUI LIBER.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Referendum pe datorie
Pagina a fost generata in 0.4321 secunde