Remus Cernea a transmis un mesaj de solidaritate cu protestatarii din Turcia

Miercuri, 05 Iunie 2013, 22:27
65
Deputatul Colegiului 9 din Constanța, Remus Cernea, a transmis, ieri, în numele Partidului Verde, un mesaj de solidaritate cu protestatarii din Turcia și și-a exprimat dorința ca incidentele din această țară să înceteze cât mai curând. 

"Dorim să transmitem un mesaj de solidaritate pentru protestatarii din Turcia, din numeroasele localități, orașe din Turcia care sunt pe străzi de mai multe zile. Eu, și cred că sunt în asentimentul colegilor mei, eu iubesc Turcia. Iubesc Istanbulul, l-am vizitat anul trecut și mi se pare un oraș superb. Îmi doresc foarte mult ca Turcia să devină membră a Uniunii Europene, dar este foarte important ca Turcia să fie o țară democratică, o țară laică, o țară în care drepturile omului sunt respectate, o țară în care spațiile verzi din orașe sunt protejate", a declarat Cernea. 

Parlamentarul a reamintit că protestele de la Istanbul au demarat ca urmare a intenției guvernamentale de a distruge un parc pentru a se construi acolo un mall și de a se distruge un centru cultural care poartă numele fondatorului Turciei moderne, Kemal Ataturk.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2223 secunde