Regulile de urbanism și un nou PUG, în vizorul Primăriei Murfatlar

457
Regulile de urbanism și un nou PUG, în vizorul Primăriei Murfatlar - saghiuvalentinmurfatlar1-1469634199.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Murfatlar intenționează să modifice Planul Urbanistic General (PUG), pentru care așteaptă propuneri de la locuitorii orașului. Din documente reiese că PUG-ul ar trebui actualizat, deoarece ultimul a fost elaborat în anul 2004, astfel că este necesară o nouă viziune în conformitate cu legislația nou apărută în ceea ce privește dezvoltarea durabilă. 


Printre prevederile programului de dezvoltare a localității inițiat și aprobat de Consiliul Local se află reabilitarea sau modernizarea infrastructurii stradale a orașului Murfatlar și a satului aparținător Siminoc. În ceea ce privește acest domeniu, consilierii locali au pus deja în practică proiectul ce vizează rea-bilitarea și modernizarea a 35 de străzi din orașul Murfatlar, a 13 străzi din satul Siminoc, precum și a drumului comunal DC27 cu realizarea podului peste Valea Siminocului și reabilitarea și modernizarea străzilor din noile lotizări ce au făcut obiectul intrării în intravilan.


Pe de altă parte, administrația locală se îngrijește și de asigurarea siguranței cetățenilor din oraș, astfel că realizarea și implementarea unui sistem de supraveghere video a principalelor spații publice și obiective de interes public este menționat în docu-mentul privind noul PUG.


"Am făcut un pas important în asigurarea siguranței cetățenilor. Vreau să ne simțim în siguranță pe străzile din Murfatlar și Siminoc și să îi descurajăm pe cei care comit infracțiuni. Prin montarea camerelor video de supraveghere am redus numărul dosarelor penale cu 40% în 2015, față de anul 2014. Sistemul de su-praveghere și-a atins scopul, acela de reducere a infracționalității. Cele 40 de camere sunt cu ochii în patru 24 din 24 de ore, 7 zile din 7. Există un plan ca investițiile în acest sens să continue, respectiv, sistemul să fie extins și în Siminoc, iar numărul came-relor va fi suplimentat și în Murfatlar", a spus primarul orașului Murfatlar, Valentin Saghiu. 


Alte lucrări prevăzute în plan fac referire la dez-voltarea unei rețele de distribuție gaze naturale, reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă, canalizare și energie electrică atât în orașul Murfatlar, cât și în satul Siminoc. 


În altă ordine de idei, administrația publică locală din orașul Murfatlar are în lucru mai multe proiecte prin care intenționează să reabiliteze locurile de joacă, să asfalteze toate drumurile și să ofere șansa ca tinerii să aibă o locuință proprie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8239 secunde