Regulamentul taximetriștilor, în negocieri. „Vrem să stăm cu fruntea sus în fața clienților!”

769
Regulamentul taximetriștilor, în negocieri. „Vrem să stăm cu fruntea sus în fața clienților!” - intalniretaximetristi2-1610995504.jpg

Articole de la același autor

Taximetriștii și autoritățile publice locale din Constanța au pus, din nou, pe masa tratativelor, „Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța”. Luni, 18 ianuarie, a avut loc o primă întâlnire între conducerea Camerei Taximetriștilor Constanța și reprezentanții Primăriei Constanța, printre care viceprimarul Ionuț Rusu și Horia Constantinescu. „Am căzut de acord că ne dorim, cu toții, un regulament prin care atât autoritățile locale, cât și taximetriștii să fie cu fruntea sus în fața clienților, localnici și turiști”, a declarat pentru „Cuget Liber” Lică Neagu, liderul Camerei Taximetriștilor. „Apreciem atitudinea deschisă către dialog, dorința de a ne fi ascultate doleanțele”, a mai adăugat acesta.

În urma întrunirii, urmează ca până joi, 21 ianuarie, taximetriștii să transmită Primăriei Constanța amendamentele față de actuala formă a regulamentului, urmând ca la începutul săptămânii următoare să aibă loc o nouă întrunire. „Cu toții ne dorim să facem «curățenie» în rândul taximetriștilor, să scăpăm de cei care au o atitudine necivilizată, de taximetrele murdare. De aceea, urmează să stabilim de comun acord o formă prin care să se prevadă ca la două – trei abateri pe linia profesională, taximetriștii să nu mai poată practica această profesie”, a exemplificat Lică Neagu una din temele principale a discuțiilor.

Totodată, cele două părți au mai discutat pe marginea stațiilor taxi, a cărui număr s-a redus considerabil în ultimii ani, împotriva dorinței taximetriștilor. „Ni s-a solicitat să enumerăm, punctual, unde sunt probleme – de exemplu, unde au dispărut însemnele, unde nu mai sunt trasate stațiile pe carosabil, iar Poliția Locală aplică amenzi, deși conform hotărârilor de Consiliu Local, sunt stații taxi -, unde au dispărut de tot stațiile, din diverse motive. Am mai punctat, de asemenea, faptul că nu dorim ca firmelor să li se solicite să prezinte, la autorizare, istoricul de la SPIT al șoferilor, cum că nu au datorii. Am primit asigurări că regulamentul nu va fi aprobat până nu cădem de acord asupra tuturor punctelor”, a mai precizat liderul taximetriștilor din Constanța.

Reamintim că, în ultimii ani, acest regulament a fost un motiv constant de dispută între taximetriști și fosta administrație publică locală. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4035 secunde