Regiunile vor fi create pe criterii funcționale

200
1
Regiunile vor fi create pe criterii funcționale - dragnea-1365322148.jpg

Articole de la același autor

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că viitoarele regiuni vor fi create pe criterii funcționale, care să le asigure și resurse, aceste regiuni urmând să poată realiza proiecte mari de dezvoltare dar și proiecte de interes local.

"Regiunile le facem pe criterii funcționale. Regiunea odată făcută, să aibă acolo tot ce trebuie, toate resursele. Banii trebuie să plece de la București la nivel regional, iar guvernul să se ocupe de politicile publice naționale, nu să stea ministrul să dea cu bidineaua într-o școală sau să aprobe o alimentare cu apă", a argumentat Liviu Dragnea.

Potrivit Agerpres, acesta a mai menționat că se are în vedere și stimularea localităților mici, a comunelor, să se asocieze astfel încât împreună să poate realiza proiecte de interes local. Vicepremierul a menționat că județele sunt structuri bine organizate, care cunosc foarte bine problemele, necesitățile fiecărei comunități și localități, dar sunt prea mici, în primul rând ca suprafață, dar și din perspectiva puterii economice, pentru a putea genera fiecare în parte proiecte foarte mari, de tipul autostrăzilor sau altor investiții majore. 

Comentează știrea

C-tin
7 aprilie 2013
Regionalizarea

Care sunt CRITERIILE FUNCTIONALE ??? De ce nu se pot asocia judetele pe criterii economice pentru a accesa fonduri Europene ??? De ce este nevoie sa schimbam Constitutia pentru a legaliza o asociere economica ???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3678 secunde